|

Gradi se moderni zdravstveno-turistički centar

Gradi se moderni zdravstveno-turistički centar
0
S
SRNA
20.11.2010. u 13:09
0
komentara
0

dijeljenja
Gradi se moderni zdravstveno-turistički centar Maketa budućeg hotela (Foto: SRNA)
Akcionarsko društvo (AD) "Crni Guber" iz Srebrenice je, nakon prošlogodišnje kupovine bivšeg preduzeća "Banja Guber", izmirilo sve obaveze prema bivšim radnicima tog ugostiteljsko-zdrvstvenog centra koji već nekoliko godina ne radi, uradilo projektnu dokumentaciju i pristupilo izgradnji novih hotelsko-banjskih kapaciteta.
Kod izvorišta ljekovite vode Guber ove jeseni je izgrađen, a prije nekoliko dana i pokriven objekat u kojem će biti instalisane mašine i oprema za flaširanje ove ljekovite vode i njen plasman na svjetsko tržište.

"Do polovine iduće godine treba da počne sa radom pogon za pakovanje vode, a na proljeće ćemo obaviti rekonstrukciju i uređenje postojećeg banjskog objekta 'Argentarija' sa 60 ležajeva za početak pružanja zdravstvenih usluga. Planiramo zaposliti dva ljekara, pet fizioterapeuta i neophodno medicinsko i ugostiteljsko osoblje", rekla je predsjednik Upravnog odbora AD "Crni Guber" Duška Kopustenjski.

U drugoj fazi projekta planirana je izgradnja dva moderna hotelska kompleksa kod izvorišta Gubera i uz objekat "Argentarija", dok je u trećoj fazi predviđena rekonstrukcija i preuređenje devastiranog, postojećeg srebreničkog hotela "Domavija" koji će biti pretvoren u turistički velnes centar.

"U cilju razvoja i pružanja vrhunskih zdravstveno-turističkih usluga, do polovine 2012. godine biće izgrađen i je jedan luksuzan hotel u Srebrenici. Nakon završetka svih građevinskih radova i opremanja objekata ova kompanija će zapošljavati oko 250 radnika", rekla je vršilac dužnosti direktora AD "Crni Guber" Marica Davidović.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.