{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo nema nikakve zakonske nadležnosti u pitanjima sigurnosti građana

S
Sarajevo-x.com
11.2.2008. u 15:07
0
0
Grad Sarajevo nema nikakve zakonske nadležnosti u pitanjima sigurnosti građana
0
Grad Sarajevo nema nikakve zakonske nadležnosti u pitanjima sigurnosti građana
Povodom zahtjeva za ostavke odgovornih koji se nalaze na funkcijama u kantonalnim vlastima, a posebno zahtjeva da gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac podnese ostavku zbog pogoršane sigurnosne situacije u gradu, oglasio se njen zamjenik Predrag Mitrović.
"Ponukan sporadičnim zahtjevima za smjenom gradonačelnice Sarajeva, želim informisati javnost da Grad Sarajevo nema nikakve zakonske nadležnosti u pitanjima sigurnosti građana Sarajeva, što čini besmislenim zahtjev pojedinaca koji potežu pitanje odgovornosti gradonačelnika Grada Sarajeva za pogoršanu sigurnosnu situaciju u gradu. Smatram neshvatljivim da jedan gradski vijećnik ne poznaje nadležnosti Grada Sarajeva iako u Gradskom vijeću sjedi već četvrtu godinu. Jedino se neznanjem može objasniti potezanje pitanje odgovornosti gradonačelnika Sarajeva za sigurnost u gradu“, kazao je Mitrović.

Zahtjev za smjenu gradonačelnice Semihe Borovac izrazili su predstavnici Pokreta mladih BiH, pokret Dosta i nezavisni vijećnici Općinskog vijeća Novi Grad.

Mitrović poziva pojedince da prestanu obmanjivati javnost svaljujući odgovornost na pogrešnu adresu smatrajući da je to je najbolji put da se ništa ne riješi, te se, kako kaže, postavlja pitanje motivacije ovakvih dezinformacija.

"Želim na kraju apelirati na sve koji su odgovorni za situaciju da ne reagiraju ad hoc i ishitreno, pokušavajući u par dana rješavati problem koji je nastao godinama i desetljećima, što se može pretvoriti u nemoguć zadatak. Svi mi koji činimo državni i društveni sistem, trebamo raditi sistemski i dugoročno na rješavanju ovakvih složenih problema. Politikansko ponašanje i pokušaji političkog poentiranja na ljudskim nesrećama neće ništa dobrog donijeti ni upravnim tijelima ni građanima našeg grada“, naglasio je zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: