{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Orašje opasan vrećama sa pijeskom, visina vode u Kopanicama i 7 metara

21.5.2014. u 17:56
57
26
Grad Orašje opasan vrećama sa pijeskom, visina vode u Kopanicama i 7 metara
57
Grad Orašje opasan vrećama sa pijeskom, visina vode u Kopanicama i 7 metara
Nasip uz put Tuzla-Orašje (Foto: Facebook)
Na pojedinim dijelovima voda je već stigla do nasipa koji je postavljen uz magistralni put Tuzla-Orašje, međutim, grad Orašje nije u opasnosti od poplave, potvrdila je za Klix.ba volonterka angažirana u tom gradu Anđelka Jović.
Prema njenim riječima, poplavljen je veliki dio Posavskog kantona, te dio RS-a u blzini teritorije ovoga kantona, kao i dio Brčko Distrikta. Kako smo već ranije izvijestili, potpuno su potopljena naselja Vidovice i Kopanice, u kojem na određenim mjestima, veli naša sagovornica, visina vode iznosi i sedam metara.

"Helikopteri stalno nadlijeću i iz njih se nastoji ojačati nasip koji je pukao u Kopanicama. Kada se zatvori taj nasip, onda će se tražiti način da se izvuče voda sa poplavljenih područja. U Vidovicama i Kopanicama je visina vode oko tri metra, dok je neposredno uz mjesto na kom je pukao nasip u Kopanicama nivo vode i sedam metara", kazala je Jović.

Ističe kako je zasad grad Orašje siguran od poplava, jer su građani grad opasali vrećama sa pijeskom i napravili nasip.

"Voda je na određenim dijelovima već stigla do nasipa koji je postavljen uz cestu Tuzla-Orašje, ali još ne prijeti opasnost od prelijevanja toga nasipa", kazala je.

Sa oraške općine evakuisano je više hiljada ljudi, koji su smješteni u školama u Orašju, dok je, kaže Jović, veliki broj njih smješten kod svoje rodbine. Naša sagovornica dodaje da pomoć pristiže sa svih strana, te da je stanovništvo u Orašju uvjereno da su postavili dobru odbranu kako bi spasili barem grad Orašje od poplave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: