BiH
0

Grad Mostar i dalje bez novih regulacijskih planova

FENA
Gradsko vijeće Mostara na današnjoj sjednici nije usvojilo nijednu odluku o izmjeni i dopuni regulacijskih planova za gradsko područje Mostara.

Naime, vijećnici su nakon višesatne rasprave odbacili nove regulacijske planove za naselje Centar II te za Sjeverni logor, a prije toga su, na zahtjev gradonačelnika Ljube Bešlića, s dnevnog reda povučeni prijedlozi regulacijskih planova "Bijeli Brijeg I – faza III" i "Zgoni II"

Inače, u raspravi o izmjenama regulacijskog plana za naselje Centar II te za Sjeverni logor vijećnici su najviše zamjerki imali na nedostatak zelenih površina i parkirališta, a pojedini vijećnici tražili su da se planirani stadion u Sjevernom logoru izmjesti izvan gradskog područja, kao i da se svim vjerskim zajednicama u Mostaru osigura ista površina zemljišta u Sjevernom logoru za izgradnju svojih objekata. Međutim, na kraju nti amandmani, niti odluke o novim regulacijskim planovima, nisu imale potrebnu većinu u Vijeću.

Nakon toga je sjednica prekinuta, a njezin nastavak, na kojem bi se trebalo raspravljati o gradskom proračunu za 2010. godinu, zakazan je za sutra u 10 sati.