BiH
2

Govedarica: U RS-u imamo ekonomsku, moralnu i političku krizu

FENA
Vukota Govedarica (Foto: Klix.ba)
Vukota Govedarica (Foto: Klix.ba)
Na Izbornoj skupštini Srpske demokratske stranke (SDS) danas u Banjoj Luci bit će izabrani predsjednik i članovi glavnog odbora te usvojena deklaracija o sveobuhvatnoj obnovi u svim segmentima društva u RS-u.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica najavio je da će biti usvojene četiri osnove programske politike u kojima se naglašava borba protiv korupcije, decentralizacija, evropske integracije i ekonomsko socijalni ciljevi.

Govedarica je istakao da ocjena trenutnog stanja u RS može stati u jednu riječ, a to je kriza, koja se ogleda u svim segmentima društva.

"U RS-u sada imamo ekonomsku, moralnu i političku krizu, koju su produkovale političke partije, odnosno pojedinci koji upravljaju političkim partijama, koji su zaposjeli institucije RS i ponašaju se iznad institucija i zakona", kazao je Govedarica.

U SDS-u smatraju da bi svako napuštanje Dejtonskog ustava, koji je RS-u obezbjedio dovoljan nivo zaštite interesa, predstavljalo za RS određenu vrstu lutrije.

"Dejtonski mirovni sporazum treba da bude sveta knjiga za RS, jer je u ovom momentu to faktor stabilnosti. Politika SNSD-a, koja se očigledno razlikuje od politike SDS-a, predstavlja jednu vrstu obmane", rekao je Govedarica.

Kandidati za predsjednika SDS-a su Mladen Bosić i Mićo Mićić, a Govedarica je rekao da će lider ove stranke biti onaj koji se svojim djelovanjima suprotstavlja režimu u RS.