Sjednica Predsjedništva
4

Govedarica: SDS utvrdio jedinstvene stavove, stranački odbor odlučuje o narednim koracima

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) zasjedalo je danas u Banjoj Luci nakon čega su poručili da imaju jedinstvene stavove i da će stranački odbor odlučivati o svim daljnjim koracima stranke.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je poručio kako u stranci nisu zadovoljni izbornim rezultatima i kako će tražiti da se konačno utvrdi šta se desilo na Općim izborima.

Napomenuo je kako traže prebrojavanje glasova, sa posebnim osvrtom na veliki broj nevažećih glasačkih listića i utvrđivanja vjerodostojnosti korištenih glasačkih listića.

"Tražimo da se utvrdi vjerodostojnost glasačkih listića, odnosno koliko je bilo falsifikovanih glasačkih listića na osnovu kojeg je izvršena prevara", kazao je Govedarica, dodavši da su falsifikovani glasački listići osnov prevare.

Poručio je da će uložiti sve opravdane i osnovane prigovore.

Govedarica je kazao da je SDS pokazao odgovornost i utvrdio jedinstvene stavove, bez obzira na najave da će doći do svojevrsnih podjela unutar stranke.

"Predsjedništvo je usaglašeno u vezi sa stavom da će sve aktivnosti biti definisano na sjednici glavnog odbora. Glavni odbor utvrđuje sve što će se dogoditi u narednom vremenu", istakao je Govedarica.

Napomenuo je da će sve utvrđivat na bazi sopstvene odgovornosti, dosljednosti, kao i da se nada da će odluke donositi u interesu RS-a i SDS-a.

"SDS je politička stranka koja će voditi o interesu u RS-u, kao i o interesu SDS-a. Nisam zadovoljan izbornim rezultatom, mogao je da bude neuporedivo veći", rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.