{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Govedarica "preživio" sjednicu GO SDS-a: Imam podršku stranke, nećemo sarađivati s SNSD-om

Piše: A. D./Klix.ba
17.11.2018. u 20:09
11
28
Govedarica "preživio" sjednicu GO SDS-a: Imam podršku stranke, nećemo sarađivati s SNSD-om
11
U Istočnom Sarajevu danas je održana prva sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke nakon burnih dešavanja u stranci i isključenja pojedinih visokih zvaničnika poput Obrena Petrovića, aktuelnog gradonačelnika Doboja.
Maratonska sjednica je trajala nešto manje od osam sati. Iako se očekivalo da će se na ovoj sjednici čak i glasati o smjeni predsjednika Vukote Govedarice, to se nije desilo.

Ipak, potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica predao potpise jedne trećine članova Glavnog odbora za mjenu Govedarice i kompletnog rukovodstva.

Govedarica je nakon sjednice rekao je da će provjeriti validnost potpisa, ali da u svakom slučaju taj broj nije dovoljan.

On je u izjavi za novinare rekao je da će ta stranka u Narodnoj skupštini biti opozicija te neće u koaliciju s SNSD-om, niti će biti dio nove Vlade RS-a i neće joj dati podršku.

Tvrdi da je Glavni odbor stranke njemu i članovima Predsjedništva dao podršku da pozicioniraju stranku u skladu s statutarnim normama, programom i platformom o postizbornom djelovanju.

Govedarica je rekao da je Glavni odbor razmatrao odluke o isključenju članova Obrena Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojinovića i odbio njihove žalbe, te iz članstva isključio Nebojšu Marića i Danijela Jošića i raspustio Gradski odbor SDS-a u Doboju.

"Oni od danas zvanično nisu članovi SDS-a", poručio je Govedarica. Rekao je da SDS neće sarađivati sa SNSD-om i da nova Vlada neće imati podršku ove stranke.

"Stavili smo van snage zaključke usvojene na Skupštini gradske organizacije SDS-a Doboj, jer su kvalifikovani kao nestatutarni", ustvrdio je on, nakon višesatne sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Pomenutim zaključcima dobojski SDS je izrazio spremnost da bude dio vlasti i u RS i na nivou BiH.

Govedarica je još ustvrdio da će do 10.decembra imati fomiranu komisiju za provođenje unutarstranačkih izbora te vjeruje da će do aprila biti izabran novi predsjednik SDS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: