{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Govedarica: Izetbegović i Čović su doprinijeli poluvanrednoj situaciji, nema odluka bez Srba

18.11.2017. u 15:34
34
112
Govedarica: Izetbegović i Čović su doprinijeli poluvanrednoj situaciji, nema odluka bez Srba
34
Govedarica: Izetbegović i Čović su doprinijeli poluvanrednoj situaciji, nema odluka bez Srba
Vukota Govedarica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srpske demoktratske stranke Vukota Govedarica kazao je na današnjoj konferenciji za medije da odluka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da provede referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH nikada nije bila ozbiljna. Uz ostalo se osvrnuo na izjave Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića vezane za Kosovo.
"Mi nikako nismo mogli u tom trenutku predvidjeti da će odluka biti skrivena u Službenom glasniku. Dodikova namjera nikada nije ozbiljna da provede referendum", kazao je Govedarica.

Istakao je da je poslije toga Milorad Dodik, kako se to navodi u medijima, upoznat da je bio prisliškivan.

"To nas dovodi do jedne logične konstatacije da kad je storniran referendum da je i obustavljena istraga protiv njega", kategoričan je Govedarica.

Predsjedništvo SDS-a osudilo je sve izjave Bakira Izetbegovića vezane za Kosovo, kao i Dragana Čovića koji je to ponovio sedam dana ranije, znajući kako i na koji način Bosna i Hercegovina funkcioniše.

"Bez Srba nema nikakvih odluka u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo braniti interese Srba i sa jedne i sa druge strane Drine", istakao je Govedarica.

Napomenuo je da nema nikakve sumnje da je ta izjava doprinijela jednoj poluvanrednoj situaciji.

"Te izjave remete ne samo odnose unutar BiH, veći i u cijelom regionu. Odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije definišu odnose u cijelom regionu", poručio je Govedarica.

Napomenuo je da SDS ima dobre odnose sa političkim partijama koje čine Savez za promjene i da će na tim odnosima još raditi.

"Mogu da potvrdim da smo opredijeljeni da u tom koalicionom savezu izbacimo svoje kandidate kad za to dođe vrijeme. Opredjeljuje nas zajednički cilj", zaključio je Govedarica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: