Iz moje perspektive
0
Gospodin “Razboriti”
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Apsolutno se slažem sa autorom. U tom kontekstu bih spomenuo ministra kulture i sporta KS Hadžihafizbehovića koji je u nekom TV intervjuu u par navrata spomenuo kako trebamo dati SUPORT za nešto. Nije ni bitno za šta, bitna je ova strana riječ. Ne znam što će mu to. Još ministar kulture. pa bar on ne bi trebao to da radi, već da čuva bogatstvo jezika zemlje u kojoj živi i u kojoj je ministar, kulture i sporta. takođe, mislim da to koriste ljudi koji misle da su nešto, a nisu ništa, ili oni koji misle da znaju nešto, a ne znaju ništa. Pričaj onda jarane na engleskom skroz, ha ha!
E vala mi je bas muka od ovakvih likova sto aman Bože poslije dva mjeseca vani zaborave bosanski pa moraju rijec reci na nekom drugom jeziku.. uh ... Super text :) Cestitam Dženooo!
\"..iskreno, ja ne razumijem dosta turcizama koje vi narocito koristite u zadnje vrijeme, npr. izjave vasih vjersko-politickih vodja. Evo, ne znam sta je \"hafiz\", nikad cula u zivotu svom!!!\" -pa vidi ipak je Turska na ovim prostorima bila 500 godina, pa je samim tim i razumljivo da ih ima mnogo (da su kojim slucajem bili koji drugi, ne bi imali njihove rijeci i izraze nego jezik sa ponekim BH izrazom). BTW Hafiz je rijec arapskog porijekla i oznacava osobu koja zna cijeli Kur\'an napamet. http://bs.wikipedia.org/wiki/Hafiz ..
Ehhhh...valjda je svijet postao globalan i sve je manji, otud i strane rijeci. A sto ne engleske, ima i turcizama pa sta? A sto se tice \"maternjeg\", pocelo sa SH, zavrsilo sa B. Tako da sami bog zna koja tu pravila vaze, je li stara iz Srpsko-Hrvatskog, ili novokomponovanog Hrvatskog, a ima bogami i Srpskog, a mozda i \"Crnogorskog\"!!! Hajde, nek se okrece, naci ce se opet neki Vuk da to sredi, ili neki Englez...iskreno, ja ne razumijem dosta turcizama koje vi narocito koristite u zadnje vrijeme, npr. izjave vasih vjersko-politickih vodja. Evo, ne znam sta je \"hafiz\", nikad cula u zivotu svom!!!
@Sliver: s obzirom da si napisao \"speluje\", da li sebe smatras nepismenim, ili polupismenim?
dobro je zvrle, vidim volis provocirat :)
lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol
a mene najvise nervira \"lol\"
@daleko Ti, meshchini gori od hafiza!!!
Haman da je nas jezik jako siromasan po pitanju nekih rijeci koje oznacavaju ili znace nesto pa se nasi \"genijalci\" moraju izrazavati na nekom stranjskom jeziku. Ali hajde sta je tu je a to je sveunbelievable hahahah, zato jos jednom ne gledati nasu televiziju tj sund i kic.
ne kontam komentar za znacenje \"reasonable\" ... mislim da je pravilno upotrijebljena rijec (mada je i meni bezveze nepotrebno ubacivati rijeci iz engleskog jezika).
@Silver, oni i jesu prije rata jos i oderani i to \'u prolazu, usputno\'. Isto k\'o da nisu gledali Djuru: \'from d fejs of d plejs\'
O OBN TV da ne diskutujem, dovoljno je samo nabrojati kvazi voditelje, poput one Dajane Silikonovic, onog satro fashion-copa, Čemerika. kad se sjetim, prije rata kakve su samo batine dobijali ti metrici, te ostali njima slicnih, koji svoj nedostatak obrazovanja, edukacije osjecaja nize vrijednosti, kompleksa itd, nadopunjuju ubacivanjima strancizama gdje moze i gdje ne moze . Sto bi rekli mudri bosanci, prave od jezika i ponasanja pravi buckuris, a svi znamo kako buckuris \"rili saks, ju no vota aj min\" :D
Odlican text, samo sto meni nije bila potrebna temperatura da bi me taj \"BONGLISH\" jezik nervirao. Najzalosnije mi je kada se speluje na engleskom jeziku, koriste se skracenice pogotovo u kosarci, gdje nasi nepismeni, a bogami i oni polupismeni ( trecih nema ) kazu:\" izbor za MVP igraca\". hahah hem je to na engleskom i nikako ne ide uz ostatak recenice na bosanskom, hem je to igrac vec sadrzano u skracenici pod \"P\" player, a svakako se radi o izboru najkorisnijeg igraca. Moram pomenuti i \"DABL-DABL ucinak\" ( ne zelim napisati double nema tih para ).
hahahaha a sta konobar?!Dobro mu nije tacna iz ruku ispala!!! hahahaah