Goražde: Proslava povodom 40 godina vrtića "Sunce"

Piše: E. A./Klix.ba
21.11.2015. u 15:40
0
0
Goražde: Proslava povodom 40 godina vrtića "Sunce"
0
1/3 Foto: Klix.ba
2/3 Foto: Klix.ba
3/3 Foto: Klix.ba
Svečanim programom u Goraždu su obilježena dva značajna jubileja, 50 godina predškolskog odgoja i obrazovanja i 40 godina uspješnog rada i postojanja vrtića "Sunce".
Na sceni velike sale Centra za kulturu, mališani svih odgojnih grupa proslavili su rođendan vrtića, recitalima, pjesmama i plesom, razdragani kako to samo djeca znaju, uživali su zajedno sa svojim odgajateljima, roditeljima i brojnom publikom.

Historijat vrtića prezentovan je kroz kratki video zapis, a mališani koji trenutno pohađaju ovu ustanovu kroz niz poruka ispunjenih radošću i osmjesima kazali su zašto vole vrtić, svoje drugare i vrijeme provedeno zajedno.

U holu Centra za kulturu priređena je postavka radova, čiji su autori djeca.

Direktorica JU za predoškolski odgoj i obrazovanje Goražde Elma Bučo, uz čestitke, uputila je zahvalnost brojnim institucijama, ustanovama, privrednim društvima i humanitarcima, za pomoć u razvoju ustanove.

Bučo je priznanja za podršku ustanovi uručila načelniku općine Goražde Muhamedu Ramoviću, direktoru kompanije "Emka Bosnia" Joackimu Wolffu, nekadašnjem direktoru ove ustanove Sinanu Fejziću, a priznanje je dodijeljeno i kompaniji "Prevent" koja već godinama čini mnogo za Javnu ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje u Goraždu.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: