{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goraždanski mališani poručili "Svijetlimo u plavom"

2.4.2015. u 12:58
74
4
Goraždanski mališani poručili "Svijetlimo u plavom"
74
Svjetski dan svjesnosti o autizmu, Vijeće učenika i prosvjetni radnici OŠ Husein ef. Đozo obilježili su na mostu Alije Izetbegovića. Stigli su sa plavim balonima, pod motom "Svijetlimo u plavom" u znak podrške svim osobama sa autizmom i njihovim porodicama.
Puštajući balone željeli su skrenuti pažnju javnosti na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine i uglavnom traje do kraja života.

"Želimo skrenuti pažnju i dati podršku djeci sa autizmom i njihovim porodicama, ovo smo uradili za njih i dio smo šire akcije“, kaže Irfan Imširović, član Vijeća učenika.

Djeca najbolje uče kada su direktno uključena u procese, smatraju nastavnici.

"Uz Svjetski dan svjesnosti o autizmu oni šalju poruke podrške posebno djeci sa autizmom i njihovim porodicama, slobodno mogu reći da su mnogi od njih na rubu egzistencije i da vlasti moraju učiniti više za osobe sa invaliditetom“, smatra Sabina Džebo, pedagogica OŠ Husein efendija Đozo.

Akciju učenika pozdravio je i Damir Žuga, ministar obrazovanja, nauke, kulture, sporta i mladih, ističući važnost podrške ovakvim projektima, te je najavio veći angažman ministarstva kroz finansijske projekte koji uključuju osobe sa autizmom.

Akciji učenika na mostu Alije Izetbegovića pridružila se i nekolicina građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: