|

Goran Čerkez i još nekoliko uposlenika Ministarstva zdravstva FBiH u samoizolaciji

Goran Čerkez i još nekoliko uposlenika Ministarstva zdravstva FBiH u samoizolaciji
571
Dž. L.
25.3.2020. u 15:52
81
komentara
571

dijeljenja
Goran Čerkez i još nekoliko uposlenika Ministarstva zdravstva FBiH u samoizolaciji Goran Čerkez
Pomoćnik ministra za javno zdravlje u Ministarstvu zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez te još nekoliko njegovih kolega iz ove institucije su u samoizolaciji zbog kontakta s osobom kod koje je potvrđen koronavirus.
Ovu informaciju potvrdio nam je Čerkez kazavši da će biti u izolaciji onoliko koliko treba da bude, odnosno 14 dana, kako to nalažu epidemiolozi.

"Bili smo u kontaktu s osobom koja ima veze s proslavom u Konjicu i koja je malo prošetala tri-četiri dana uzastopno i po medijima i raznim sastancima te ugrozila druge ljude. Nemam nikakvih simptoma, a kada je riječ o testiranju, to ću prepustiti drugima. Sve vrijeme govorim da struka treba odlučivati o tome. Tako da, ako struka kaže da se trebam testirati, ja ću to učiniti", kazao nam je pomoćnik ministra.

Čerkez nam nije rekao tačan broj osoba iz Ministarstva zdravstva FBiH koje su također stavljene u samoizolaciju, ali je samo potvrdio da "ima još kolega".

"Ne želim pričati za druge, samo za sebe", dodao je on.

Kako nam dalje govori, ne želi biti prijetnja za druge osobe bez obzira na to da li će epidemiolozi odlučiti treba li se testirati ili ne.

"Jutros sam saznao za ovaj slučaj i stoga sam u samoizolaciji. Imam epidemiološku povezanost jer sam bio u istoj sobi s tom osobom, bili smo udaljeni dva-tri metra. U svakom slučaju, zašto bih ja nekoga ugrozio, ne želim se ja prije svega osjećati loše zbog toga", rekao nam je Čerkez.

Podsjećamo, Čerkez se jučer obraćao javnosti na konferenciji za medije, a proteklih dana također se kretao po sastancima te je gostovao u medijskim kućama.
Prijavi grešku


Komentari (81)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...