BiH
0

Golijanin: Vlada RS povećava cijenu struje da zakrpi budžetske rupe

Piše: G. D.
Aleksandar Golijanin (Foto: Klix.ba)
Aleksandar Golijanin (Foto: Klix.ba)
Član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin rekao je danas da je vlast u RS na veoma perfidan način poskupjela struju i da to dokazuje nesposobnost Vlade RS i katastrofalnu kadrovsku strukturu.

"U Elektroprivredi RS je u predizbornom ciklusu prošle godine zaposleno 1.200 ljudi. Potpisano je mnogo štetnih ugovora, pogotovo su to radile RiTe Gacko i Ugljevik, a sve u cilju finansiranja predizborne kampanje SNSD-a. Finansijska dubioza tih preduzeća danas je najmanje 53 miliona maraka i ona nisu u stanju da nastave poslovanje", tvrdi Golijanin.

Zbog potrošenih i uzaludno bačenih para vlast povećava cijenu struje u namjeri da popuni budžetske rupe. Drugim riječima, kaže Golijanin, privreda i građani treba da plate predizbornu kampanju SNSD-a.

"Sa druge strane, nikada nije saopšteno da li je povećana cijena struje za izvoz, a tu su moguće mnoge malverzacije. Naša struja za izvoz je nemjerljivo jeftinija. Vlast se miješa u rad nezavisnih tijela. Oni ne bi znali da vode opštinu Istočni Mostar, a ne RS. Donose koruptivne zakone i zakone koji omogućavaju monopol“, rekao je Golijanin.