|

Golijanin: Uskoro poskupljenje struje u RS-u do 25 posto

Golijanin: Uskoro poskupljenje struje u RS-u do 25 posto
0
S
SRNA
2.12.2014. u 15:04
13
komentara
0

dijeljenja
Golijanin: Uskoro poskupljenje struje u RS-u do 25 posto Aleksandar Golijanin
Član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin rekao je danas u Istočnom Sarajevu da će u narednom periodu poskupjeti struja u Republici Srpskoj za 20-25 posto.
"To će se desiti do Nove godine ili malo poslije Nove godine", istakao je Golijanin na konferenciji za novinare.

On smatra da je razlog za poskupljenje struje to što je RiTE Ugljevik u proteklih devet mjeseci imala dubiozu od 33 miliona KM, a RiTE Gacko od 24 miliona KM, te što su negativno poslovali i elektrane Višegrad i Trebišnjica.

Prema njegovom mišljenju, konačan epilog svega je privatizacija "Elektroprivrede Republike Srpske".

"Struja je za nas isto što i nafta za Arape, ona mora biti adut za privlačenje stranih investicija", smatra Golijanin.

Govoreći o formiranju vlasti, Golijanin je naveo da će stranke okupljene u Savez za promjene sigurno imati dva delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a možda i tri.

Prema njegovim riječima, Savez za promjene će listu sa kandidatima za delegate Doma naroda dostaviti do predviđenog roka, a to je naredni četvrtak.

Komentarišući činjenicu da je SDS najavio da će oba delegata u Domu naroda biti iz te stranke, a lider PDP-a Mladen Ivanić rekao da jedno mjesto pripada ovoj stranci, Golijanin je naveo da je sve stvar dogovora, koji će o tom pitanju sigurno biti postignut.

On je najavio da se do 10. decembra, do kada je za to zakonski rok, može očekivati ime kandidata za predsjedavajućeg novog saziva Vijeća ministara BiH.

"Nakon toga, u predviđenom roku od 40 dana bit će formirano Vijeće ministara BiH i u njemu će sjediti ljudi iz Saveza za promjene", tvrdi Golijanin.

Na pitanje koliko stranke iz Saveza vjeruju zamjeniku predsjednika SDA Bakiru Izetbegoviću, Golijanin je rekao da "oni ne mogu da biraju partnere, nego da mogu da rade samo sa onima koje imaju na raspolaganju", a SDA je pobjednik izbora sa 10 mandata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Komentarišući najavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da Rusija odustaje od izgradnje gasovoda "Južni tok", Golijanin je rekao da taj projekat ne bi imao nikakve pozitivne efekte za RS.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...