{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Golf potonuo u majskim poplavama: Vlasnik pronašao vozilo nakon 13 mjeseci

S
SRNA
16.6.2015. u 09:48
1.396
35
Golf potonuo u majskim poplavama: Vlasnik pronašao vozilo nakon 13 mjeseci
1.396
Golf potonuo u majskim poplavama: Vlasnik pronašao vozilo nakon 13 mjeseci
Foto: SRNA
Crveni "golf dvojka", vlasništvo Siniše Starčevića, na suhom se našao nakon 13 mjeseci od kako je u naletu vodene mase u majskoj poplavi prošle godine potonuo sa ivice mosta u dobojskom naselju Bare.
"Iako su mi govorili da je rijeka Bosna auto odnijela čak do Šamca, nisam gubio nadu da ću ga pronaći. Prije 18 godina uvezao sam ga iz Njemačke i zahvaljujući njemu preživljavali smo nekako i ja i moja porodica", rekao je Starčević Srni, dok je bager iz korita izvlačio automobil.

Starčević, koji je dugogodišnji ribar, odazvao se prošle godine pozivu Civilne zaštite da zajedno sa prijateljima čamcem pomogne u evakuaciji i snabdijevanju građana naselja Bare koji su bili ugroženi poplavom.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


"Tog 15. maja prešao sam golfom most iz pravca Kožuha. Naprijed se nije moglo jer je voda već poplavila drugu stranu, a ubrzo ni nazad, tako da sam auto ostavio uz samu ivicu mosta, sa kojeg ga je bujica odnijela zajedno sa mostom", prisjeća se Starčević.

Od gubitka automobila, kaže on, u tom trenutku teže mu je palo što je bespomoćan slušao zapomaganje i dozivanje u pomoć stanovnika čije su kuće bile poplavljene.

Starčević kaže i da nije gubio nadu da će pronaći automobil, i navodi da je godinu dana čamcem plovio oko i iznad vozila, a uočio ga je prije 10 dana.

"Ribari su govorili da je viđen kod Modriče i Šamca. Sva navedena mjesta sam obišao pronalazeći po koji crveni dio tuđih vozila. I eto, bio sam uvjeren da ću ga naći, i to baš na ovom terenu, oko 300 metara od mosta", rekao je Starčević.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Zahvaljujući niskom vodostaju iz vode je virio dio crvenog krova, što su kasnije potvrdili i ribari koji su mjesto obilazili čamcima.

Starčević, za kojeg je crveni golf "dvojka" više od auta, kaže da će sada morati da ga se riješi.

"Moraću ga se riješiti, nešto u otpad, a nešto u dijelove", kaže Siniša.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: