Crna hronika
33

Pronađena olupina Golfa 2 koji je zajedno sa vozačem sletio u Fojnicu

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Olupina automobila Golf 2 koji je nakon saobraćajne nesreće u noći sa subote na nedjelju sletio u Fojnicu zajedno sa vozačem Arminom Smajlovićem (19) pronađena je u ovoj rijeci i to 50 metara od mjesta nesreće.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Rusmir Prohan istaknuvši da je u toku izvlačenje olupine iz vode te da se za sada pretpostavlja da se radi o istom automobilu koji je učesrtvovao u saobraćajnoj nesreći te sletio u rijeku.

Da li je pronađeno i tijelo nastradalog Smajlovića Prohan nam nije znao kazati.

"U toku dana ćemo imati više informacija. Voda je i dalje veoma mutna, uradit ćemo koliko možemo", istakao je on.

Podsjećamo, nakon sudara dva automobila u nedjelju oko 01:30 u mjestu Crvena Stijena kod Kiseljaka, Smajlović je u automobilu Golf 2, kojim je upravljao, nestao u vodama nabujale rijeke Fojnice.

Jučerašnja potraga prekinuta je zbog nabujale, mutne i hladne vode. Danas će potraga biti nastavljena, a predvodit će je ronioci iz Zenice i Visokog. Prema izjavama mještana Crvene Stijene, dio rijeke u koji je sletio automobil dubok je i do sedam metara.

Suvozač A. A. (29) uspio je iskočiti iz automobila te je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede i primljen je na Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu.

Iz MUP-a SBK nisu željeli otkrivati same uzroke nesreće s obzirom na to da istražne radnje još uvijek traju.