{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gojer: Diskusija vođena u Skupštini KS me postiđuje kao građanina

11.4.2013. u 16:00
62
4
Gojer: Diskusija vođena u Skupštini KS me postiđuje kao građanina
62
Gojer: Diskusija vođena u Skupštini KS me postiđuje kao građanina
Gradimir Gojer (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
"Ne znam kako izgleda anarhija, ako ovo što se prethodnih dana dešavalo u Sarajevu nije anarhija", kazao je Gradimir Gojer, potpredsjednik Stranke za BiH i potpredsjednik Gradskog vijeća Sarajeva.
On je napomenuo da je ovog puta izostala reakcija nevladinog sektora, dok su istovremeno građani Sarajeva krajnje poniženi.

"Vlada KS, koju je svojevremeno vodila SBiH, skinuta je nevjerovatnim protestima onih koji su se tada nazivali nevladinim sektorom. Ti nevladini sektoraši koji su kamenjem gađali zgradu Vlade su zapravo bili ljudi koji su direktno radili za SDP. Sada tog nevladinog sektora nema nigdje kada je grad osam dana ponovo bio pod opsadom. Nevladin sektor se oglasio devetog dana kada je sve bilo gotovo. Mi živimo u zemlji lažirane političke situacije", kazao je Gojer danas na konferenciji za medije.

On je ocijenio kako se proteklih dana pokazalo da je Skupština KS nekompetentna i nekvalitetna.

"Nakon što su predstavnici stranaka koje sjede tamo formirali vlast u KS, pokazalo se da su nedorasli toj vlasti. Za osam dana nisu bili u stanju napraviti red u jednom gradskom preduzeću. To nisu uspjeli oni koji su se borili za vlast", kazao je Gojer, dodajući da su pojedini zastupnici u Skupštini KS pokazali da su neuki.

"Nivo diskusije u Skupštini KS postiđuje mene kao građanina, jer smatram da u ovom gradu žive i intelektualci. To nije tako samo u Kantonu, takvog ponašanja je bilo i u Gradskom vijeću, pa sam se stidio što sjedim tamo", kazao je Gojer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: