{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Godinu dana nakon referenduma o 9. januaru RS objavio službene rezultate

S
22.9.2017. u 10:38
12
132
Godinu dana nakon referenduma o 9. januaru RS objavio službene rezultate
12
Godinu dana nakon referenduma o 9. januaru RS objavio službene rezultate
Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u RS-u Siniša Karan izjavio je danas da su u Službenom listu Republike Srpske objavljeni rezultati o sprovedenom referendumu, koji je održan 25. septembra 2016. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Karan je naveo da u posljednjih nekoliko dana pojedini mediji i predstavnici političkih partija iznose tendenciozne i netačne informacije kako nikada u Službenom listu Republike Srpske nisu objavljeni rezultati referenduma, saopšteno je iz Komisije za sprovođenje referenduma.

"Ovim putem želimo da obavijestimo medije, političke partije, kao i građane, koji su na demokratski način uzeli učešće i izrazili svoje mišljenje na održanom referendumu, da je Narodna skupština Republike Srpske, na sjednici, održanoj 9. februara, donijela odluku o konstatovanju rezultata republičkog referenduma - Službeni list Republike Srpske', od 8. maja", podsjetio je Karan.

On je napomenuo da je na osnovu stava pet ove odluke objavljen i izvještaj o rezultatu referenduma na pitanje - "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?" - "Službeni list Republike Srpske", od 18. maja.

"Žao nam je što se i na ovaj način pokušava nipodaštavati narodna volja građana, izražena najvećim demokratskim dostignućem - referendumom", dodao je Karan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: