Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto bosnjaci negativno komentarisu. Vojska u ovim uniformama vas je oslobodila AU okupacije. Sad, sto pojedinci imaju podanicki mentalitet prema AU, to je druga stvar.
@bosna74 Toliko dobro ne poznajem niti zelim da branim nekog samo zato sto je srbin, pa makar bio i kralj. Postujem tvoj komentar, barem je pristojan za razliku od vecine "komentatora".
@bosna74 oduzeto??? Oduzeto je turskim slugama a da li znaš koliko vaših nije imalo ništa pa su dobili komad zemlje.
Kakve veze banja luka koja je bila u sastavu austro-ugarske, ima veze sa srbijom i njihovom vojskom iz 1. Sv rata ? Koji moroni
@ahmoze Moron si ti, obrazuj se prvo malo, pa onda komentarisi
Jesu li podmazali traktore.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
100 god. zaostajete, i jos dan danas paradirate i ratujete, dok svijet ode naprijed. Grade , investiraju u potomstvo, tehnologiju, a vi mašite trobojkom. Koji idioti zaostali!
Poznata mi ova vojska, to su oni koji su onomad završili na grčkom ostrvu krfu. A kada se protivnička vojska povuče onda oni idu u oslobađanje. Inače najjači su u borbi protiv civila.
Vojni defile pa opet vojni defile a plata mala i mozak jos manji
1918. godine asimilacija pravoslavaca u Bosni u Srbe je bila u povojima, tako da ovo nema smisla. Bosanski pravoslavci su bili mobiliasani kao i svi ostali Bosanci i Hercegovci u austrijsku vosjku, a srpska vojska je tu umarsirala u Bosnu,kao sto je recimo Njemacka umarsirala u Poljsku. Pa fakat je li iko konta koliko se vi prosipate?
💓💓💓Bosna i Hercegovina💓💓💓
jel bio i performans o progonu i ubijanju Bosnjaka nakon ”oslobodjenja” ?
sjedi srbin na vrh krsta hehehe
Još jedna laž za loženje nepismenih, krezavih opančara
Jesu li podmazali traktore.
@KamenjarskiSrbin Jesu, podmazali ih za silnu bosnjacku armiju koja ce ovdje da rastjera sve koji joj nisu po volji preko Drine i Une. Eno li ti baba Alija glupu mater 😂😂
Jesu li podmazali traktore.
Ovom prilikom zelim se zahvaliti vlastima u BL sto su me pogurali 92. godine. Danas imam gospodski posao, 15,000 KM mjesecnu platu i svoj stan u centru New Yorka. Srecno vam srbovanje.
@Dado dijasporitus Imas platu od 15 000, a stan placas koliko, 7, 8 ili 10 hiljada. Jarane jacih je 100 KM u Bosni nego 1000 dolara u Njujorku. Najozbiljnije i najpostenije ti to kazem. Tako da se ne bi trebao ponositi time sto si protjeran....
Isto da Turci defiluju u Beogradu.
Bosanski Srbi su se u WW1 borili u jedinicama AU monarhije sve četiri godine rata. To su istorijske činjenice koje se pokušavaju falsifikovati. Nemaju oni veze sa soluncima i Krfom.
Neka glume "Marš preko Drine"
Vojna zakletva Bosnjaka glasila je: "Zaklinjem se Bogu Svemogucem da cu biti odan Njegovom Velicanstvu caru i kralju Franzu Josephu Prvom i da cu slediti sva naredenja meni predpostavljenih i visih, cak i u zivotnoj opasnosti".
Tako su veliki borci za BiH osnovali cetri regimente koji su se borili na strani okupatora. Prva bosnjacka regimenta (Sarajevo), Druga bosnjacka regimenta (Banja Luka), Treca bosnjacka regimenta (Tuzla), Cetvrta bosnjacka regimenta (Mostar).
@BudlstickiMonarhI Svi vojno sposobni stanovnici AU Monarhije su se borili na strani te države, bez obzira na vjeru i nacionalnost
PRIKAŽI ODGOVORE (1)