Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na osnovu čega smo tako loše plasirani? Terorizma nema, atentata nema, stvarnih sukoba nema, ratnih osveta nema, militarizacije nema (oruzane snage imaju 7 i po pušaka).
Uporedi ko vlada u istoplasiranim Kosovu i Turskoj i neke demorkatske vriejdnsoti u njima, mogućnost rata, otvorensot granica pa će ti se samo kazati !
@PPR OS imaju 7 i po pusaka, a narod sto ima moze pet OS-a snabdijevati da nije mozda zbog toga?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pa sto ne nazovu to globalni index NEmira. onda bi bili medju najboljim zemljama u evropi. treba sve pozitivno posmatrati.
šta se ložite, amerika na 121 mjestu HAHA
Između Haitija i Jamajke, taman nam je tu i mjesto. Ne po indexu mira, nego po indexu civiliziranosti i uređenosti.
Spavajte mirno. Rata nece biti
Joj sto volim americke institute, statistike, dijeljenje demokratije, seračina čista. Ljudi, kad procitate ovakvo nesto gdje Ameri glume znanje (a garantujem da petina ovih iz ovog ureda ne zna koji je glavni grad Kipra) sjetite se: Hej oni su napisali Dejton. I napravili genocid nad Indijancima, a sad to slave i jedu curku. I izabrali Trumpa. I nemaju zdravstveno. Murija im puca u usta kad kazu zdravo.
I ratuju po Bliskom Istoku da im gorivo kosta 1$, i imaju dokazano najgore i najskuplje obrazovanje, birali su Busha, vjerovali u 9/11. Pusti suplju, ne znaju oni dje je Evropa.
@kraftwerk haj prosvijetli me. Valjal Dejton? Sto Indijanci zive po rezervatima? Sto je ukinut Obamacare? Sto, Boga ti, ratuju na Bliskom Istoku? I sto jedu ćurku za Thanksgiving? Ako odgovoris potvrdno na prvo pitanje diskreditovan si za dalju raspravu.
toooooo Bake laveeeeee!!!! jbo ti sve svoje...
Ustase sjebale krojsu
Da nismo dopustili Erdoganu da dođe bili bi negdje oko 20-tog mjesta.
Ne nasjedajte ljudi na ovo. Poganim novinarima nije mrsko ovakve podatke iskopati a lijepe stvari zataškavaju. Oni (novinari) nas tjeraju odavde a ne loša situacija. Ama kome to šta fali od nas, koji radimo ? Imamo previše, to nam fali.
Nebulozna statistika koja nema veze s vezom hahaha i to naravno kopira Klixtoris 😂😂 M'RŠ!!!
Mi I Sjedinjenje Države - što smo napredni brate
"među najgorim" znaci nista novo...
Uvijek postoji element pristranosti u procjeni tzv "indexa" mira . Isto psihiološko pravilo "samozavaravanja" postoji kod pojedinaca, npr na pitanja o izgledu ponude se tri odgovora: 1. Iznadprosječan 2.Prosječan 3. Ispodprosječan Od 2600 ispitanika samo 10 je odabralo odgovor 3. Ako neko zna što je "samozavaravanje" to je tzv "zapadnjačka" civilizacija koja u svako istraživanje ugradi elemente svoje sociologije, često i sve kulturne predrasude i političke preferencije.
a australija
Ovo je je najgora tvorevina na svijwtu. Nazadna, nefunkcionalna. Silom napravljena i vještački se održava. Odumire polako, ali sigurno. Opstati ne može ni u snovima. Ovo je zlo i kao takva trevba nestati.
samo se nadajte đikani
Nadaj se, nadaj se! Ova zemlja je preživjela i mnogo veće dušmane i neprijatelje, pa će i vas - šaku jada wannabe separatista! 😁 I kad krepate, bit ćete prekriveni tom istom zemljom koju ne volite... hahaha... JADOVI!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)