Sjednica u toku
4

Glavni odbor SDS-a odbacio žalbu Obrena Petrovića o isključenju iz stranke

Piše: A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Istočnom Sarajevu u toku je sjednica Glavnog odbora SDS-a, a na njenom dnevnom redu sjednice nekoliko je važnih odluka. između ostalog i o daljim koracima stranke nakon gubitka izbora.

Kako je na Twiteru objavila potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević članovi Glavnog odbora odbacili su žalbu Obrena Petrovića, aktuelnog gradonačelnika Doboja, na odluku predsjednika stranke Vukote Govedarice da ga isključi iz stranke. Ona je navela da je za žalbu Petrovića glasao jedan član, dva su bila suzdržana i 48 protiv.

Do raspuštanja Gradske organizacije u Doboju došlo je nakon što su iz te stranke isključeni Obren Petrović i Boris Jerinić, koji su mimo stranke stranke provodili aktivnosti u vezi učešća u vlasti dobojskog SDS zajedno sa Miloradom Dodikom.

Na sjednici između ostalog se očekuje razmatranje zahtjeva četiri regionalna odbora stranke koji su zatražili da rukovodstvo SDS podnese ostavke zbog loših izbornih rezultata, prije svega da se smjeni Vukota Govedarica sa mjesta predsjednika SDS.

Podsjećamo da su regionalni odbori zatražili ostavku predsjendika SDS Vukote Govedarice, koji je obećao da će svoj mandat staviti na raspolaganje stranci nakon općih izbora.