{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavni odbor SDP-a osudio "neustavno i nezakonito djelovanje Budimira"

22.12.2012. u 16:31
0
97
Glavni odbor SDP-a osudio "neustavno i nezakonito djelovanje Budimira"
0
Glavni odbor SDP-a osudio "neustavno i nezakonito djelovanje  Budimira"
Glavni odbor Socijaldemokratske partije BiH osudio je danas "neustavno i nezakonito djelovanje predsjednika Federacije BiH Živka Budimira kojim se proizvodi direktna i nesaglediva šteta kako po građane Federacije BiH tako i za društvo i državu u cjelini", saopćeno je iz SDP-a BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Budimir svojim ignorantskim odnosom prema parlamentarnoj većini u Federaciji BiH samo nastavlja grubo zloupotrebljavati položaj i dužnost koju obnaša što je nezapamćeno od vremena Nikole Poplašena koji je zbog istih opstrukcija smijenjen od strane OHR-a. Ovakvim ponašanjem Budimir ponižava, ne samo Parlament FBiH, nego i volju naroda i građana iskazanu na izborima time što je u prvi plan stavio svoje i političke interese te se odlučio za opstrukciju i blokadu izvršne i zakonodavne vlasti što je nedopustivo", stoji u saopćenju ove stranko izdatom po okončanju 19. sjednice Glavnog odbora SDP-a BiH.

Danas je usvojen izvještaj o radu Predsjedništva SDP-a između dvije sjednice Glavnog odbora. Nakon razmatranja i obavljene rasprave jednoglasno je usvojen Izvještaj o provedenim izbornim aktivnostima i rezultatima opštinskih/općinskih izbora u BiH 2012. godine.

Zaduženo je Predsjedništvo SDP-a da u skladu sa iznesenim prijedlozima i sugestijama utvrdi prečišćeni tekst Izvještaja sa jasnim i nedvosmislenim političkim ocjenama i direktnim uputama za dalje djelovanje svih organa SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: