BiH
14

Glavni blagajnik BHANSA-e suspendovan i prijavljen tužilaštvu

FENA
Direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Davorin Primorac ističe da je imenovao Komisiju za analizu i utvrđivanje presjeka stanja u toj agenciji nakon što ga je Vijeće ministara BiH imenovalo za direktora 23. jula prošle godine.

"Budući da je Komisija utvrdila određene nepravilnosti u vezi s vođenjem blagajne, po hitnom postupku imenovao sam tim za utvrđivanje stanja blagajne BHANSA-e. Na temelju preliminarnog izvještaja tima za utvrđivanje stanja blagajne, a u skladu sa zakonskim odredbama, zbog teže povrede službene dužnosti je pokrenut disciplinski postupak protiv glavnog blagajnika i donesena odluku o njegovoj suspenziji do okončanja disciplinskog postupka. Zbog sumnje za postojanje krivičnog djela vezano za poslove glavnog blagajnika, podnesena je prijava nadležnom tužilaštvu", naveo je Primorac u saopćenju BHANSA-e.

O svim poduzetim koracima pravovremeno je upoznato Vijeće Agencije, a potom i Vijeće ministara BiH.

Direktor ističe da Agencija poštuje presumpciju nevinosti svakog pojedinca dok se ne dokaže suprotno i moli za razumijevanje što ne može istupati u javnosti u ovom slučaju dok je istraga u toku.