Anđelko Maslać
38

Glasnogovornik Čovićevog HDZ-a preuzeo rukovodstvo Turističke zajednice HNK

G. Š.
Anđelko Maslać i Andrija Krešić (Foto: FENA)
Anđelko Maslać i Andrija Krešić (Foto: FENA)
Dugogodišnji glasnogovornik HDZ-a BiH i voditelj stranačkog ureda Dragana Čovića za odnose s javnošću, Anđelko Maslać je preuzeo rukovodstvo Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, zamjenjujući dugogodišnjeg direktora Andriju Krešića.

Funkciju vršioca dužnosti direktora Turistike zajednice HNK Maslać je preuzeo 15. februara, nakon što mu je tu poziciju povjerilo Vijeće TZ HNK zbog Krešićevog odlaska u penziju.

Iz Turističke zajednice HNK su za Klix.ba pojasnili da Krešiću mandat istekao i produžavan nekoliko puta te da više nije mogao obnašati tu funkciju.

Ističu da je Maslać imenovan za vršioca dužnosti do završetka procedure za imenovanje novog direktora, koji će, kako nam je kazano, biti biran puten konkursne procedure i u skladu sa zakonom.

HDZ-ov glasnogovornik je prilikom preuzimanja dužnosti kazao Feni kako će jedan od ključnih prioriteta njegovoga rada biti jačanje saradnje s lokalnim zajednicama, poduzetnicima i svim sudionicima turističkog sektora.

Podsjetimo da je Anđelko Maslać u maju 2014. godine na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH na čelu sa Draganom Čovićem, imenovan za glasnogovornika i voditelja Ureda za informiranje te stranke, nakon što je preminuo njegov prethodnik Mišo Relota.