BiH
0

Glasanje na srbijanskim izborima u Sarajevu i Banjoj Luci

SRNA
U BiH će biti otvorena dva biračka mjesta za sutrašnji drugi krug predsjedničkih izbora u Srbiji, i to u Ambasadi Srbije u Sarajevu i u Konzulatu u Banjoj Luci, potvrđeno je Srni u Ambasadi Srbije.

Za glasanje u Sarajevu prijavilo se 100 glasača, a u Banjoj Luci 300, rekao je Srni Marko Mijatović, ataše za politička pitanja, kulturu i štampu u Ambasadi Srbije u Sarajevu.

Biračka mjesta biće otvorena od 7 do 20 sati. 

U Srbiji će sutra biti održan drugi krug predsjedničkih izbora na kojima će građani moći da se opredijele između kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i kandidata koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića.

Ovi kandidati su u prvom izbornom krugu 6. maja osvojili najviše glasova među ukupno 12 kandidata pri čemu Tadić 25,31, a Nikolić 25,05 posto glasova.

Za predsjednika Srbije biće izabran kandidat koji osvoji veći broj glasova, a u slučaju da Tadić i Nikolić osvoje isti broj glasova, glasanje bi bilo ponovljeno u roku od 15 dana.

Pravo glasa ima 6.770.013 birača koji će se izjašnjavati na 8.390 biračkih mjesta u Srbiji i inostranstvu, s tim što državljani Srbije u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji, zbog vremenske razlike, glasaju danas.