BiH
62

Glasački listići iz Srebrenice stigli u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu

Piše: A. B.
Foto: Mladen Kojić
Foto: Mladen Kojić
Izborni materijal, tačnije glasački listići iz općine Srebrenica su stigli u skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasački materijal s 27 redovnih glasačkih mjesta u općini Srebrenica, uključujući i onaj s pet spornih glasačkih lokacija objedinjen je u glavnom centru za brojanje CIK-a.

Materijal je preuzet od Općinske izborne komisije (OIK) Srebrenica, a put je nastavljen preuzimanjem materijala u općinama Bratunac, Vlasenica, Milići i Šekovići.

Objedinjavanje glasačkog materijala će se vršiti u skladištu CIK-a u Glavnom centru za brojanje u Zetri gdje se broje glasovi birača iz inostranstva koji su glasali putem pošte i DKP-a ili u odsustvu, kao i birača koji su glasali putem mobilnih timova i na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Brojanje glasova iz općine Srebrenica bit će obavljeno u ponedjeljak, 10. oktobra u 15 sati i to: 105B002 za načelnika Općine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu općine Srebrenica, i 105B000 i 105B001 za Skupštinu općine Srebrenica i načelnika Općine Srebrenica.

U periodu od 6. do 10. oktobra izborni materijal s područja cijele BiH bit će dopremljen u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu.