{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glasačke listiće za opće izbore štampaju kompanije iz Laktaša i Banje Luke

Klix.ba
17.8.2018. u 10:24
160
79
Glasačke listiće za opće izbore štampaju kompanije iz Laktaša i Banje Luke
160
Glasačke listiće za opće izbore štampaju kompanije iz Laktaša i Banje Luke
Štampanje glasačkih listića za više od 3,3 miliona birača koji imaju pravo glasa na Općim izborima u BiH 7. oktobra 2018. godine, počelo je jučer u popodnevnim satima u prisustvu službenika Centralne izborne komisije BiH.
Štampat će se blizu 14 miliona glasačkih listića - (četiri glasačka listića po biraču za četiri nivoa vlasti po entitetu).

Posao štampanja u vrijednosti od 1.160.500,77 KM je dobila grupa ponuđača predvođena kompanijom "Atlantik BB“ d.o.o. Banja Luka (NIGD "Dnevne nezavisne novine“- Mahovljani bb Laktaši, Grafomark d.o.o, ul. Ruđera Boškovića 7. Laktaši, Atlantik bb, ul. Jovana Bijelića bb Banja Luka i Javnog preduzeća "Službeni glasnik Republike Srpske“, ul. Veljka Mlađenovića bb, Banja Luka), kao jedini ponuđač.U skladu sa operativnim planom prvo se štampaju kombinacije glasačkih listića za birače koji glasaju putem pošte.

"Na ovaj način želimo da informiramo javnost da je proces štampanja i pakovanja glasačkih listića najzaštićeniji segment izbornog procesa i odvija se pod kontrolom Centralne izborne komisije BiH i video nadzorom, a sam glasački listić osim vodenog žiga sadrži i druge sisteme zaštite koji garantuju potpunu zaštitu procesa", saopćeno je iz CIK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: