Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dr SOCIJALDEMOKRACIJA bi na općim izborima u zemljama nagriženim najtežim nacionalizmom usred 21. stoljeća bila potpuno ispravni i jedini put ka prosperitetu. Kad bi to bile normalne zemlje i kad bi to bila prava socijaldemokracija. Ovako, na meridijanu izopačenih ljudskih vrijednosti uglavljenom na balkanskom poluotoku ta je opcija postala sinonim rušenja svih postulata prave socijaldemokracije, dok je u Bosni i Hercegovini, dobila i jednu novu dimenziju – oduzimanje prava drugom narodu na jednakost i ravnopravnost. Uz sve to, u sinoćnjem TV sučeljavanju predsjedničkih kandidata na Federalnoj televiziji, SDP BIH je kroz lik Željka Komšića još jednom, na možda najljigaviji način dosada, pokazao svu bahatost i primitivizam politike našeg podneblja. Izostavimo za početak činjenicu da je gorespomenuti lik iz bajke nelegitimni predstavnik Hrvata, kojemu ta riječ na jeziku dođe kao najbolnija afta, te se manično trudi da je izbjegne svim mogućim manevriranjima. Izostavimo i činjenic
naklapanja foteljasa.
@uskoplje Pa jedino je Komšić pokrenuo aktivnost na otkrivanju ubica bugojanskih Hrvata koje je pobio sda zlikovac Dževad Mlaćo. Šta je radila HDZ bagra od 1995? Krešimir Zubak 1996-1998 ništa, Ante Jelavić 1998-2000 ništa, Dragan Čović 2002-2003 ništa, Ivo Miro Jović 2003-2006 ništa. Zato HDZ-ovci uši dole, jadni ste kad podršku Čovićevoj švalerki tražite od srednjobosanskog zlikovca Darija Kordića! Drago mi je za Bugojno, da se vehabijska bagra malo prepadne, dosta su oni građane Bugojna sa SDA mentorima terorisali. Dosta zelenog terora u Bugojno, sve ih treba deportovati u Iran ili Sudan! ZA ČOVJEKA!!!
jeli isao pitat Mlacu gdje su oni ljudi, kad je vec bio u Bugojnu
BOSNA i HERCEGOVINA jedna i jedina
DRAGI SDP-ovci, pitanje za sve VAS. STA MISLITE O KOALICIJI SDP - RADONCIC ???? JA MISLIM, PRODANE DUSE MOGU DA MI PU-SE
SDP sigurno pobjeđuje! sa sdp-om u svjetliju budućnost! živio sdp i željko Komšić!!!!!
Samo malo više tolerancije i respekta sa svih strana i sve bi ovo bilo ok. Ovo gore potpisujem,SDP upravo vodi u tom snjeru Za SDP
glas za ostanak ovih koji su vladali zadnje četiri godine je glas za propas i podjelu ove zemlje. valjda je to svima koji imaju imalo mozga u glavi jasno. u promjenama je spas. a koliko vidim, jedino sdp je u stanju da ovu zemlju izvuče iz krize i letargije.
@!!! Evo i tebi odgovor http://sdp.ba/novost/11664/Intervju-dr-Zlatka-Lagumdzije-predsjednika-SDP-BiH- Nadam se da ce SDP sa dovoljno glasova pobijediti da nemora ni sa kojom drugom strankom u koaliciju. Tek onda bi vidjeli za što su oni sposobni.
Trebaš otići na neki crnogorski portal i Crnogorcima istu priču pisati o crnogorskom jeziku Pa djela Mehmeda Selimovića su za srpsku djecu puna nepoznatih riječi,kojim je on jezikom pisao? Ništa,Srbi svojatanjem Bosanskih i bošnjačko Muslimanskih pisaca NIKADA neće moći spriječiti da Bošnjaci Muslimani određene pisce koje Srbi svojataju ne smatraju svojima,to je nemoguće i Mehmed i Skender pa i Ivo kao hrvatski pisac iz Bosne.
@@pravnica Jel` Srbin ili Srbijanac??? U ovome i jeste fora. Sada je rijetkost da neko kaze da je Bosanac ili Hercegovac a zivi na tom podneblju. Kada bi sada narod pitao šta si ko iz topa bi čuo Srbin, Bošnjak ili Hrvat, bez obzira što su ovi pojmovi identifikacija drugih država po meni (svako ima pravo na svoje mišljenje). Ja nikad neću niti ću svoje dijete odgajati da kaže prvo da je Srbin, Hrvat ili Bošnjak. To je van svake pameti. To dijete će biti Bosanac ili Hercegovac pa tek onda religija. Ovdje se isto tako poistovjećuju religije sa narodima što je jako ubitačno te se te iste skupine putem religija dovode u konflikte međusobno. Zar i to nije dovoljan razlog da se glasa protiv nacionalista? Prije su svi išli i na slave i na bajrame i krizme itd... komšijama a sada ... Ljudi idu po svijetu upoznaju druge kulture religije itd a mi se u našem dvorištu svađamo oko toga. Samo malo više tolerancije i respekta sa svih strana i sve bi ovo bilo ok.
I ja sam se izjašnjavao kao jugosloven,jugoslovena je bilo koliko hoćeš a više ih nema,nemože se na osnovu političke situacije i pritiska određivati kao činjenica.Da sam ja neki pisac,ko što nisam,znači ja bi bio jugoslovenski pisac samo zato što sam se u tim političkim situacijama tako izjašnjavao. Srbin muslimanske veroispovesti,drago mi je što si to napisao,ti Srbi Muslimani isto idu u džamije a Srbi pravoslavni su ih masovno rušili,opet čudno?!\"# Kusturicu neću objašnjavati,neinteresuje me,eto on je Srbin,tu nije problem. Tema je SDP,trebamo o tome pisati.
Poslusajte kako prica gospodin covjek, poslusajte Istinu http://www.depo.ba/izbori_2010/~squotesdp_~-c-e_u_koaliciji_s_radon~--c-i~-c-em_prodati_dr~z-avu~squote
Glupa.co, kako moze Ivo Andric biti Hrvat kad je covjek pisao tesnim Srpskim jezikom i to jos ekavicom? Nisi procitala nista o Andricu, a ovdje prosipas gluposti ccc Jezik je stub nacija, nauci! Kojim jezikom govoris, te si nacije! Vi \"bosnjaci\" nemate jezik, zato nemate ni naciju. Hrvati se trude da naprave svoj jezik, zato jer su svjesni da ce pokatoliceni samo tako moci da se distanciraju od cinjenice da su Srbi! Zato prave novokomponovane izraze i zato ne uce u skolama Srpskoh Nobelovca Ivu Andrica!