{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glamurozno veče bečkog valcera i sevdalinke

S
8.2.2010. u 16:03
0
46
Glamurozno veče bečkog valcera i sevdalinke
0
Manifestacija "BH Bal 2010" održat će se 27. marta u Beču, prijestonici nekadašnje Austro-Ugarske, u dvorcu Schönbrunn, inače bivšoj rezidenciji habsburških careva. Ovo kulturno dešavanje ima humanitarnu pozadinu, kao i cilj da našu zemlju što bolje promoviše u svijetu.
BH Bal ne okuplja samo Bosance i Hercegovce, tako da nije bitna narodnost, niti boja kože. I ove, kao i prethodne godine na ovoj čarobnoj večeri u baroknom stilu, okupit će se brojne poznate ličnosti iz kulturnog, političkog, sportskog, privrednog i medijskog života BiH.

Očekuje se dolazak članova predsjedništva BiH Harisa Silajdžića i Željka Komšića, te ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja i brojnih ambasadora. Uvijek rado viđen gost je nekadašnji selektor reprezentacije BiH Ćiro Blažević, koji će upriličiti i ovogodišnji bal. Najvjerovatnije će na bal doći i direktor turske TV stanice TRT Ibrahim Sahin, kao i mnogi drugi.

Spektakularna proljetna večer, kako najavljuju organizatori iz Direkcije BH Bala, okupit će oko 500 zvanica iz različitih krajeva svijeta.

Novac od prodatih karata ide u humanitarne svrhe, s tim da i tokom večeri ljudi mogu da doniraju koliko god novca žele. Organizatori se nadaju da će ove godine bal biti u znaku rođene Sarajke Sanele Jenkins, koja već godinama svojim humanitarnim radom pomaže BiH.

Pripreme bala su pred samim krajem, a ekipa Foruma mladih za očuvanje tradicije i kulture BiH u Austriji, koja inače stoji iza ovog projekta, najavljuje da će prisutne na balu odvesti u stara dobra vremena.

Prošlogodišnju manifestaciju začinili su Hari Varešanović, zajedno sa bendom Mostar Sevdah Reunion, Kemalom Montenom i mnogim drugima. Tek će se sljedeće sedmice znati ko će ove godine nastupiti u sklopu programa, međutim, može se očekivati dobra atmosfera koja će započeti bečkim valcerom, nastaviti se sa dobrim rock and rollom, te završiti neprevaziđenom sevdalinkom, poručuju organizatori.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: