Uoči sjednice
24

Genjac: Predsjedništvo SDA će razmatrati formiranje novog kluba u PSBiH

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) održava danas sjednicu u sjedištu u Sarajevu. Na sjednici će razmatrati niz tačaka, a među njima je i osnivanje nezavisnog kluba u PS BiH koji čine bivši zastupnici SDA Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Halid Genjac je kazao kako je ključna tačka sjednice stanje u Federaciji BiH, te postojeći problemi i prioriteti za rješavanje u Vladi i Parlamentu FBiH.

"Tu je i pitanje provođenja mjera koje smo dogovorili za poboljšanje stanja povratnika u Republici Srpskoj. Govorit ćemo o aktuelnoj političkoj situaciji, o setu zakona o akcizama i bankarskoj superviziji, pa i o formiranju nezavisnog kluba i donijet ćemo odgovarajuće zaključke u skladu s poslovnikom i statutom stranke", kazao je Genjac.

Podsjećamo, zbog neslaganja s rukovodstvom SDA, još od posljednjeg kongresa te stranke, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović su u državnom parlamentu djelovali mimo zvaničnog stava SDA, a na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke Šepić je isključen, dok su Sokolović, Ahmetović i Šemsudin Mehmedović dobili javni ukor.