{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


General Milojčić o podmlađivanju vojničkog sastava OS BiH

F
20.12.2012. u 16:39
0
3
General Milojčić o podmlađivanju vojničkog sastava OS BiH
0
General Milojčić o podmlađivanju vojničkog sastava OS BiH
Miladin Milojčić
Nakon ulaska 11. generacije mladih vojnika u profesionalnu službu, Oružane snage BiH (OSBiH) podmlađene su u obimu od 63,3 posto, a što odgovara procentu u kojem je došlo do zamjene vojničkog sastava OS u odnosu na ukupan broj profesionalnih vojnika.
Ovo je danas novinarima kazao načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Miladin Milojčić u Centru za osnovnu obuku OSBiH u Pazariću, u izjavi datoj povodu prijema 11. generacije mladih vojnika u profesionalnu vojnu službu.

Ocjenio je da je načinjen značajan iskorak u pravcu podmlađivanja sastava OSBiH u kategoriji vojnika, navodeći da se aktivnosti na tom planu nastavljaju.

General Milojčić podsjeća da će nakon polaganja svečane zakletve 284 mlada vojnika u sklopu 11. generacije i potpisivanja ugovora za profesionalnu vojnu službu u OSBiH, već u januaru 2013. godine uslijediti obuka oko 300 novih kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu.

- Već je pripremljena 12. generacija, izvršeni su specijalistički pregledi i 300 kandidata počinje s obukom u Centru za osnovnu obuku OSBiH 21. januara 2013. godine, najavio je Milojčić, navodeći da slijede i inicijalne aktivnosti na formiranju 13. generacije.

Dodao je da je podmlađivanje sastava OSBiH značajno i zbog toga što će u toku naredne godine iz profesionalne vojne službe, odnosno OSBiH, usljed starosne granice/isteka profesionalnih ugovora, biti otpušteno 947 vojnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: