BiH
1

Generacija Prve gimnazije iz 1973. proslavila godišnjicu mature

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Generacija maturanata Prve gimnazije u Sarajevu iz 1973. godine u petak je proslavlja 40. godišnjicu mature.

Bivše gimnazijalci ponovo su se danas okupili ispred Gimnazije, prisjećajući se školskih dana, profesora i uspomena koje nose iz tih dana.

"Drago nam je da Prva gimnazija nastavlja putem svoje najbolje tradicije. Iduće godine obilježava 135. godišnjicu postojanja. Drago nam je da smo imali tu čast da budemo učenici dragih, nezaboravnih profesora koji su činili sve da od nas naprave dobre, poštene i stručne ljude", ističu bivši učenici ove ugledne škole.

Ističu kako četiri godine druženja sa profesorima pamte po lijepim uspomenama te da za sve njih imaju samo riječi hvale.

"Naši dragi profesori učili su nas da u nastavku školovanja, i u životu uopće, budemo kreativni, da kreativnost nije odlika nekih 'drugih' i 'posebnih' ljudi, da shvatimo da svi imamo kreativnost u sebi, samo je trebamo ispoljiti na najbolji mogući način", kažu bivši maturanti.

Neki od njih se dugo nisu vidjeli, pa je i današnji susret bio emotivan. Bila je to prilika da porazgovaraju, prisjete se školskih dana, ali i da saznaju gdje je goga život odveo tokom svih ovih godina.