Banja Luka
0

Gavranović: Svim građanima osigurati standard dostojan čovjeka

FENA
Slobodan Gavranović
Slobodan Gavranović
Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Slobodan Gavranović rekao je danas da taj grad mora za sve svoje građane, koji imaju niska primanja, da osigura standard dostojan čovjeka.

On kaže da je spreman da veoma brzo realizira program podsticaja i pomoći za sve sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe, uključujući penzionere čija su primanja niska, porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i naše borce.

"Subvencijama komunalnih naknada i troškova moramo da očuvamo standard socijalno ugroženih građana. Tražit ćemo načine da kompenzujemo troškove preduzećima koja se bave pružanjem komunalnih usluga i da teret tih troškova ponese i budžet grada, a ne samo budžeti naših građana", rekao je on.

Naglasio je da je Banja Luka do sada za stipendije djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida izdvajala iz budžeta između sedam i osam miliona maraka i da će ih stipendirati i na svaki način pomagati i u budućnosti.

"Spreman sam da realizujem niz mjera kojima će Grad Banja Luka, prateći stanje u društvu, pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer taj senzibilitet mora da postoji kod svake odgovorne vlasti, posebno u ovom vremenu kada velika ekonomska kriza pogađa cijeli svijet", rekao je Gavranović.

Istakao je da će, iako Banja Luka, kao lokalna zajednica nema zakonske ingerencije za pomoć korisnicima prava boračko- invalidske zaštite, u naredne četiri godine u potpunosti biti završeno njihovo stambeno zbrinjavanje.

"Zato želim da naglasim da ću istovremeno s naporima koje ću ulagati u razvoj novih privrednih kapaciteta na području Banje Luke, tražiti i da svi zajedno pokažemo snažan senzibilitet za sve one kojima je potrebna socijalna pomoć i da im realizacijom programa podsticaja ili pomoći obezbijedimo život dostojan čovjeka, rekao je Gavranović", saopćila je Pres-služba kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke.