{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gavrankapetanović: Ne zaostajemo za evropskom medicinom

F
10.11.2012. u 15:56
1
23
Gavrankapetanović: Ne zaostajemo za evropskom medicinom
1
Gavrankapetanović: Ne zaostajemo za evropskom medicinom
Foto: Arhiv/Klix.ba
Oboljenja lokomotornog aparata važno je što prije dijagnosticirati jer su tada rezultati liječenja mnogo bolji, troškovi liječenja su niži, a trauma za dijete i njegovu porodicu manja, istaknuto je na naučno-stručnom sastanku pedijatara koji je u subotu održan u Tuzli.
Ljekari iz BiH i regiona na skupu u Tuzli razgovarali su o aktuelnim problemima kod djece i adolescenata u pedijatrijskoj praksi, a cilj im je bio i prezentirati rezultate postignute u toj oblasti u posljednjih 30 godina, te definirati ciljeve s tim u vezi.

Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a i jedan od sudionika skupa prof.dr. Ismet Gavrankapetanović kazao je FENI da, u oblasti tretmana i prevencije, BiH zauzima visoko mjesto u regionu i Evropi.

"Imamo još zadataka pred sobom, ali to je oblast u kojoj sigurno ne zaostajemo za evropskom medicinom", kazao je prof. dr. Gavrankapetanović. On je i na tom naučnom skupu, u zvaničnom referatu, podsjetio na važnost ranog prepoznavanja oboljenja kuka kod djece.

Naučno-stručni sastanak pedijatara u Tuzli organizirala ja Klinika za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla, Ljekarska komora TK i Časopis UKC Tuzla "Pedijatrija danas".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: