{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gaši dostupan medijima, ali ne i policiji

S
10.1.2008. u 08:59
0
0
Gaši dostupan medijima, ali ne i policiji
0
Gaši dostupan medijima, ali ne i policiji
Muhamed Ali Gaši
Osumnjičeni za organizirani kriminal Muhamed Ali Gaši za kojim tragaju pripadnici Federalne uprave policije u saradnji sa kantonalnim Tužilaštvom i MUP-om KS, a koji je već nekoliko dana u bjekstvu, po svemu sudeći, dostupan je za većinu bh. medija, ali ne i za policiju.
Zajednička akcija Federalne uprave policije, kantonalnog Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo započela je prije dva dana na području KS, a do sada je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za organizirani kriminal.

Policija još uvijek traga za Muhamedom Alijem i Azizom Gašijem kao i za Mirsadom Krasnićem i Adnanom Alomerovićem. Spektakularna akcija privukla je mnogo pažnje, a iznenađujuća je činjenica da je Muhamed Ali Gaši dostupan za većinu bh. medija, ali ne i za policiju.

Tako se sinoć u dva navrata u centralnim informativnim emisijama Federalne televizije i NTV Hayat mogao poslušati razgovor sa traženim Gašijem tokom kojeg je ovaj optužio kantonalnog tužitelja Olega Čavku za ucjenu i bezrazložni napad.

"Ja nigdje ne bježim, ja sam u Sarajevu“, kazao je Muhamed Ali Gaši za Dnevnik Federalne televizije dodavši da je akcija Federalne uprave policije zapravo konstruisana akcija motivisana privatnim razlozima kantonalnog tužitelja.

Gaši je u razgovoru za FTV kazao da Oleg Čavka pokušava iznuditi novac od njega te da mu je on već davao određene svote novca i druge vrijedne stvari. Muhamed Ali je dodao kako za svoje tvrdnje ima i svjedoke te da će se predati, ali ne Olegu Čavki.

Prema pisanju današnjeg Dnevnog avaza Gaši je u toku jučerašnjeg dana pozvao i redakciju ovog lista i kazao kako mu kantonalno Tužilaštvo i Federalna uprava policije "svaka dva mjeseca prave spektakle, upadaju maskirani u kuću i maltretiraju ukućane“.

"Tužilac Oleg Čavka po svaku cijenu hoće da mi prikači neko krivično djelo, pa sada izmišlja nasilničko ponašanje, traži nekakve papire… Za njega su sada i ljudi koji rade u mojoj autopraonici pripadnici organiziranog kriminala“, kazao je Gaši za Dnevni avaz.

Čavka je u izjavi za NTV Hayat jučer kratko prokomentarisao Gašijeve optužbe rekavši da su smiješne. Na jučerašnjoj press konferenciju održanoj u povodu akcije Čavka je istakao da je hapšenje navedenih osoba rezultat višemjesečnih koordiniranih priprema, a u skladu s istragom protiv osumnjičenih koja je otvorena 31. decembra 2007.

Proteklih dana službenici policije obavili su i 11 pretresa u objektima koji pripadaju osumnjičenim te izuzeli niz predmeta koji će javnosti biti poznati nakon operativnih procedura.

"Za četiri osobe koje su u bjekstvu bit će raspisana potjernica", kazao je Čavka ne želeći dalje komentirati ovaj slučaj u, kako je rekao, "interesu istrage".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: