Federalni parlamentarac
178

Galijašević: Tek sada sam vidio ko je Bosanac, vratimo susjedima istom mjerom

D. Be.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Miralem Galijašević pozvao je danas Vladu FBiH odnosno premijera i ministre da budu hrabriji i poduzmu konkretne korake u borbi protiv koronavirusa i ublažavanja ekonomskih posljedica.

On je pozvao svoje kolege u Parlamentu da se Vladi da podstrek, a zatim pozvao premijera FBiH Fadila Novalića da opomenu, kako je rekao, alibi ministre.

"Kažem alibi ministri koji ne preuzimaju obaveze u ovom trenutku i da se zna ako je zdravstvena kriza ko je lider u procesima - Ministarstvo zdravstva. Čestitam Goranu Čekrezu koji je postao junak u aprilu i martu. Razočaran sam činjenicom da su ti štabovi postali alibi štabovi. Ne mislim da Vlada i ministarstva mogu na ovaj način da se ponašaju", rekao je.

On je pozvao da se svi ponašaju državnički u teškim vremenima,

"Pozivam premijera i vladu da se uozbilje, da uozbilje fondove, ministarstva, štabove... Neka svi rade svoj posao. Za posao urađen do maja, ja čestitam svim građanima i zdravstvenim radnicima", rekao je, te kazao da se lideri odnosno političari trebaju stidjeti.

"Mi treba da se stidimo naše aljkavosti u određenim stvarima, da nam pare leže na računima jer nemamo procedure. Mora se biti odlučniji bar u dijelu koji se tiče mjera i kaznene politike", dodao je.

Galijašević je istakao da je BiH izložena susjedima koji prema nama nemaju osjećaja ni ljudskost respekta.

"Tek sada sam vidio ko sam i šta sam, ko je Bosanac. Ne mogu otići na more bez negativnog testa ili 14 dana izolacije. To je tako kalkulantski izvedeno pred izbore i nemam riječi za to. Dajte da vratimo istom mjerom, imate mehanizme. Ako ih nemamo mehanizme, recite - mi smo zakonodavno tijelo", poručio je.