{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Galić će biti predat u nadležnost tužilaštva

S
30.7.2011. u 14:16
0
2
Galić će biti predat u nadležnost tužilaštva
0
Galić će biti predat u nadležnost tužilaštva
Foto: Sarajevo-x.com
Sedamdesetogodišnji Vojin Galić, koji je bacio više bombi na policiju i sudske izvršioce koji su pokušali da ga deložiraju iz kuće u Banjoj Luci, u subotu će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.
Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka saopštio je da će lice čiji su inicijali V.G. iz Banje Luke, osumnjičeno da je prilikom izvršenja deložacije iz stambenog objekta u Ulici Mirka Kovačevića bacilo sedam ručnih bombi M-52, u nadležnost Okružnog tužilaštva biti predato uz izvještaj u kojem se navodi da je počinilo krivična djela izazivanje opšte opasnosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eskplozivnih materija.

CJB je demantovao navode pojedinih medija da su policijski službenici nasilno provalili u stambeni objekat prilikom pokušaja deložacije.

"Policijski službenici ne izvršavaju sudska rješenja o deložaciji, već imaju zakonsku obavezu da na obrazloženi zahtjev suda njihovim radnicima pruže asistenciju prilikom izvršenja pomenutih rješenja", navodi se u saopštenju i dodaje da o ulasku u stambeni objekat koji je predmet deložacije odlučuje isključivo sudski izvršilac.

Policija je izvršila pretres tog objekta na osnovu naredbe Osnovnog suda i u njemu nisu pronađena druga minsko-eksplozivna sredstva.

Sedamdesetogodišnji Vojin Galić bacio je u petak više bombi na policiju i sudske izvršioce, koji su pokušali da ga deložiraju iz kuće. Tom prilikom su dvije osobe zadobile lakše povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: