Dvije osobe povrijeđene
0

Banja Luka: Predao se nakon bacanja tri bombe na policiju

SRNA
Foto: Fotoservis
Kuća Vojina Galića (Foto: Fotoservis)
Vojin Galić predao se policiji nakon što je na njih bacio tri bombe iz kuće u Banjoj Luci iz koje je danas trebao biti deložiran.

Galić je odvezen vozilom Hitne pomoći, a dvije osobe povrijeđene su u ovom incidentu. Riječ je o radnicima obezbjeđenja, a prema prvim informacijama povrijeđeni su van životne opasnosti.

Iz kuće u kojoj stanuje Galić bačene su tri bombe na sudske izvršioce, pripadnike sudske i redovne policije, a na mjesto događaja potom su stigli i pripadnici Specijalne policije Republike Srpske.

Podsjetimo, uz asistenciju sudske i redovne policije, Osnovni sud u Banjoj Luci za danas je zakazao deložaciju porodice Galić iz kuće u naselju Obilićevo, koju su 1994. godine zamijenili za svoje imanje u Sarajevu.

Vojin Galić, koji je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja deložacije zaprijetio da će se spaliti benzinom, izjavio je Srni da bez obnove postupka neće dozvoliti nikakvu deložaciju jer, kako je naveo, ima pravo da se brani od pravnog nasilja.

Porodica Galić zamijenila je 1994. godine svoju imovinu u Sarajevu za imovinu porodice Maglajlija u Banjoj Luci.

Nasljednici porodice Maglajlija 2001. godine podnijeli su tužbu za raskid ugovora o zamjeni nekretnina. U toku postupka preminuo je advokat tužene porodici Galić, kao i njegova sestra, koja je zamijenila kuću, a preminula je i vlasnica imovine u Banjoj Luci, dok je njena nasljednica obnovila postupak.

Osnovni sud Banja Luka nije prekinuo postupak i 2007. godine donio je presudu o raskidu ugovora, nakon čega je porodica Galić uložila žalbe na izvršenje, zatražila obnovu postupka, na što Sud nije odgovorio.