|

Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva

Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
103
F
FENA
18.10.2017. u 23:03
91
komentara
103

dijeljenja
1/4 Foto: FENA
2/4 Foto: FENA
3/4 Foto: FENA
4/4 Foto: FENA
U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ večeras je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.
"Sarajevo, grad historijskih znamenitosti, grad susreta civilizacije neprocjenjivih zajedničkih ideja, otvara svoja vrata večeras jednom novom konceptu i pogledu na suštinu neistraženog koje kriju ove ulice. Večerašnja noć za mene predstavlja početak jedne nove vizije svih dobronamjernih posjetitelja Sarajeva. Taj odnos - odnos domaćina i gosta uvijek je specifično strastven i kao takav nas domaćine neiscrpno motivira u nastojanju da ga učinimo još izazovnijim", rekao je Skaka, koji je inicirao ideju "dobro došli u Vijećnicu“.

U njegove riječi prisutni su se uvjerili kroz ugodnu turu u Vijećnici gdje su prvo mogli vidjeti postavku bosanske sobe i fotografsku rekonstrukciju žičare.

U sobi gradskog vijeća podsjetili su se na važne trenutke koji su ozvaničili postojanje Gradske uprave i vijeća, a zatim u auli gradonačelnika prisjetili se bivših upravitelja Sarajeva.

Posebne emocije pobudilo je otvaranje sobe savremenika, a tim povodom gradonačelnik Skaka uručio je plakete Grada Sarajeva našim savremenicima Ivanu Štrausu, Salihu Teskeredžiću, Dževadu Karahasanu i Safetu Zecu.

Tom činu prisustvovala je i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, koja je istakla da je Vlada Federacije BiH podržala "Sarajevski festival turizma“ jer želi vratiti tradiciju koju je sajam turizma imao.

"Ono što smatram potrebnim jeste da u Federaciji postoji jedna platforma to jest dobro koncipiran sajam gdje će privrednici, predstavnici javnog sektora, nevladine i međunarodne organizacije razmjenjivati mišljenja i sklapati nove poslove. Ovogodišnji partner je Indija, te će sutra biti prezentirana indijska kultura", rekla je Đapo.

Dio sajamske manifestacije je i gastronomska ponuda, u kojoj su ostale uživati brojne zvanice na večerašnjem gala prijemu u Vijećnici.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...