BiH
8

FUP: Ujutro ka Potočarima kreće 176 autobusa

FENA
Memorijalni centar Potočari
Memorijalni centar Potočari
U Tuzli od 12 sati traje stalno zasjedanje članova Operativnog štaba akcije "Srebrenica 2012", saopćila je Federalna uprava policije (FUP).

U Potočare je već stiglo više od 100 motociklista iz Sarajeva,došli su i učesnici Ultramaratona, te više od 7.000 učesnika Marša mira.

Ujutro će ka Potočarima sa područja Federacije BiH krenuti, prema dosadašnjim prijavama, 176 autobusa, koji će imati adekvatnu policijsku pratnju, te će na određenim punktovima biti propisno KDZ pregledani. KDZ pregledi počinju noćas. U rezervi je nekoliko autobusa koji će biti angažovani prema potrebi, kaže se u saopćenju.

Ujutro će prema Potočarima krenuti i pet cisterni pitke vode.

Helikopterski tim Federalne uprave policije nadlijetat će trasu kretanja građana u pravcu Potočara i Srebrenice.

Na osiguranju obilježavanja 17. godišnjice genocida u Srebrenici angažovano je više od 1.500 policijskih službenika iz Federacije BiH.

Štabom, koji broji 20 članova iz Federalne uprave policije i svih kantonalnih MUP-ova, rukovodi glavni inspektor Ensad Korman, načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije. Aktivnosti Štaba bit će neprekidne do okončanja svih aktivnosti obilježavanja 17. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa identifikovanih žrtava, saopćeno je iz FUP-a.