BiH
0

Fudbalski klub Sloboda tvrdi da su ponovno na meti napada Tuzlanskog SDP-a

FENA
Saopćenjem za javnost oglasili su se danas predstavnici Uprave FK Sloboda Tuzla. Navode da se po ko zna koji put u ovoj sezoni, Upravni odbor Slobode koji je imenovala Skupština kluba u julu 2007. godine našao se na meti tuzlanskog SDP-a, koji, kako navode, na sve moguće načine koristeći se neistinama, pokušava miniminizirati i prikazati u sasvim drugom svjetlu sve što je klupska Uprava učinila od svog imenovanja.

"Pozadina svega je to što su u proteklom periodu predsjednici većine upravnih odbora dolazili iz redova ove stranke, i što se klub u tom periodu redovno borio za opstanak u ligi, a menadžment kluba stvarao milionske gubitke. Očito je da neuspjehe «svojih kadrova» u ovoj stranci žele «oprati» na način koji nam otežava rad, ali koji sigurno neće obeshrabriti sadašnje rukovodstvo kluba da dođe do svog cilja, a to je stabilna Sloboda koja će se svake godine boriti za izlazak na evropsku scenu", navode iz Fudbalskog kluba Sloboda.

U svojim medijskim istupima prvi ljudi tuzlanskog SDP-a su optužili Upravu kluba da se tajno sastala s ministricom Mirzetom Hadžić - Suljkić.

"Rafik Ahmedinović iz SDP-a je bio član Uprave kluba u vrijeme kada je tadašnje rukovodstvo napravilo gubitak od tri miliona KM, i čudi nas da oni koji su doprinijeli tome mogu upućivati kritike onima, koji su prema ocjenama uposlenika, igrača i medija napokon klub ustrojili na principima kako to Sloboda i zaslužuje", navodi se u saopćenju.

Kako to rukovodstvo kluba želi zadovoljiti svoje interese, te daje vladajuća struktura kluba spremna za manipulacije kada se radi o gradnji stadiona, Refik Ahmedinović će, navode iz Fudbalskog kluba Sloboda, morati objasniti na Sudu.

Svima koji imaju iskrene namjere i koji mogu pomoći klubu da izbori evropski plasman, zaigra na novom stadionu, prebrodi veliku finansijsku krizu za koju su krive ranije uprave, vrata Slobode su otvorena bez obzira na političko opredjeljenje i nacionalnost. To su u ovom klubu svijetle tradicije, nikada, pa ni danas nije bilo najvažnije", poručuju iz Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla.