{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUCZ u Kamenici izvela zahtjevnu akciju: Uništeno 60 raketa i mina ostavljenih u pećini nakon rata

24.2.2017. u 14:41
87
43
FUCZ u Kamenici izvela zahtjevnu akciju: Uništeno 60 raketa i mina ostavljenih u pećini nakon rata
87
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite danas su na lokalitetu Kamenice u općini Zavidovići uništili 60 eksplozivnih ubojitih sredstava pronađenih u napuštenoj pećini.
Današnja akcija Federalne uprave civilne zaštite sprovedena je uz podršku Gorske službe spašavanja općine Zavidovići i Civilne zaštite općine Zavidovići, koji su zajedničkim snagama po nepristupačnom terenu uspjeli sigurno premjestiti i uništiti 60 komada raketa i tromblonskih mina.

Šef Odsjeka za uništavanje eksplozivnih sredstava u Federalnoj upravi civilne zaštite Sead Vrana danas je rukovodio akcijom izmještanja i uništavanja eksplozivnih sredstava u Kamenici te je istakao da je akcija prošla u najboljem redu.

"Pronađene su rakete za raketni bacač RPG 7, mine za ručni bacač i tromblonske mine koje su zbog nepristupačnog terena morale biti izmještene na mjesto uništavanja i na kraju su uspješno uništene. Ovo je bila akcija koja je zahtijevala i primjene tehnika gorskog spašavanja jer smo eksplozivna sredstva morali spuštati iz pećine po veoma strmom terenu i veliku zahvalnost dugujemo Gorskoj službi spašavanja općine Zavidovići", kazao je Vrana za Klix.ba.

U današnjoj akciji i jučerašnjem nadgledanju terena učestvovali su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite iz Tuzle i Sarajeva, a asistenciju je pružila i Civilna zaštita općine Zavidovići.

"Uz pomoć zajedničkih tehnika uspjeli smo realizovati akciju. NUS smo uspješno prebacili s tačke A na tačku B i na kraju je uspješno uništen. Zahvaljujem se svima što su to na vrijeme sklonili kako ne bi bilo nekih posljedica", izjavio je zamjenik načelnika GSS-a Zavidovići Emir Balić.

Akcija uništavanja NUS-a počela je u 8 sati, a završena je u 13 sati nakon što je 60 eksplozivnih sredstava uništeno na dvije lokacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: