Gradonačelnik Zenice
680

Fuad Kasumović zbog korone odustao od predizbornih skupova

E. M.
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pozvao je sve političke subjekte da ne održavaju predizborne skupove kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusa.

Kasumović je kazao da cijeneći svoje te zdravlje svoje porodice i sugrađana neće održavati predizborne skupove, a na to je pozvao i druge političke subjekte.

"Pozivam i ostale političke subjekte i političke partije da postupe na isti način i odustanu od održavanja predizbornih skupova kako bismo zajedno pokušali spriječiti širenje zaraze koronavirusom te pomogli našem zdravstvenom sistemu, jer životi i zdravlje naših građana bi svima trebalo da nam budu prioritet", izjavio je Kasumović.

Također, pozvao je i sve građane da ne posjećuju predizborne skupove i da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice te da prije svega spriječe širenje zaraze, dok ne bude kasno.

Kasumović je iskoristio i predizbornu kampanju da Krizni štab ZDK nazove stranačkim jer ga čine visoki funkcioneri A-SDA i SDA, a od njega je tražio da hitno donesu restriktivne i strožije mjere za ponašanje na otvorenom i zatvorenom prostoru.

"Ukoliko ne postupe na takav način direktno će biti odgovorni za širenje koronavirusa u našem gradu i našem kantonu", kazao je Kasumović.

Međutim, iz Kriznog štaba ZDK jučer su kazali da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, ali da restriktivnijih mjera neće biti, no da je na terenu neophodan veći angažman inspekcije i policije.