|

"Fried je petljanac i lažov"

"Fried je petljanac i lažov"
0
S
SRNA
30.11.2010. u 21:00
33
komentara
0

dijeljenja
"Fried je petljanac i lažov" Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik odbacio je tvrdnje da je navodno bio spreman da prizna nezavisnost Kosova, a nekadašnjeg pomoćnika američkog državnog sekretara Daniela Frieda nazvao lažovom i petljancem.
Dodik kaže da Fried govori neistinu kada tvrdi da je on bio spreman da prihvati Ahtisarijev plan i čak i prizna nezavisnost Kosova, ukoliko Vijeće sigurnosti donese takvu rezoluciju.

"Moje ponašanje oko Kosova je veoma jasno i ja sam pokazivao i dokazivao. Što se tiče tog famoznog Frieda, on se i pokazao kao jedan petljanac i lažov koji je na mnogim mjestima pokušavao da progura nezavisnost Kosova", izjavio je Dodik za B92 komentarišući tvrdnje navedene u Friedovoj bilješci sa sastanka sa vrhom hrvatske države u maju 2007. godine do koje je došao sajt "WikiLeaks", a objavio hrvatski "Jutarnji list".

Dodik negira da je Friedom ikada razgovarao nasamo i da mu je rekao ono što tvrdi američki diplomata.

"Nikada sa tim Friedom nisam razgovarao nasamo, nikada mu to nisam rekao i nikada ne može da nađe svedoke o tome", izjavio je Dodik.

Iz kabineta predsjednika RS Srni je ranije danas rečeno da Friedove tvrdnje predstavljaju običnu podvalu i neistinu.

"Istina je da je gospodin Fried prijetio i vršio pritisak da RS da saglasnost u zajedničkim institucijama BiH za priznanje nezavisnosti Kosova, o čemu svjedoči i naš zapisnik sa tog sastanka", ističu u Dodikovom kabinetu.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...