{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Frendi Omar ponovno deportovan u Alžir

S
21.3.2012. u 13:43
0
14
Frendi Omar ponovno deportovan u Alžir
0
Frendi Omar ponovno deportovan u Alžir
Imigracioni centar Istočno sarajevo
Alžirski državljanin Frendi Omar, koji je proglašen prijetnjom po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine, danas je, u pratnji službenika Službe za poslove sa strancima, deportovan u matičnu zemlju. Uz mjeru protjerivanja izrečena mu je i zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu u narednih pet godina.
Frendi Omar je u januaru 2010. godine već jednom bio deportovan iz naše zemlje, uz zabranu povratka u trajanju od tri godine.

Krajem septembra prošle godine lociran je na području Čajniča. Nakon što je utvrđeno da je ovaj državljanin Alžira ilegalno ušao u Bosnu i Hercegovinu te da ilegalno boravi u našoj zemlji, smješten je u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, gdje je do danas čekao okončanje procedure za njegovu ponovnu deportaciju u Alžir.

Frendi Omar je ranije koristio više identiteta, čime je nastojao izbjeći deportaciju iz Bosne i Hercegovine.

Trenutno u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu boravi 39 stranih državljana, među kojima su i tri osobe, koje su sigurnosne institucije Bosne i Hercegovine proglasile prijetnjom po nacionalnu sigurnost naše zemlje.

Pored njih, pod nadzorom Službe za poslove sa strancima je i jedan strani državljanin, koji također predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH, a kojem je odlukom Suda BiH određena mjera nadzora na kućnoj adresi, uz svakodnevnu obavezu javljanja Terenskom centru Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: