|

Frendi Omar ponovno deportovan u Alžir

Frendi Omar ponovno deportovan u Alžir
0
S
Sarajevo-x.com
21.3.2012. u 13:43
14
komentara
0

dijeljenja
Frendi Omar ponovno deportovan u Alžir Imigracioni centar Istočno sarajevo
Alžirski državljanin Frendi Omar, koji je proglašen prijetnjom po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine, danas je, u pratnji službenika Službe za poslove sa strancima, deportovan u matičnu zemlju. Uz mjeru protjerivanja izrečena mu je i zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu u narednih pet godina.
Frendi Omar je u januaru 2010. godine već jednom bio deportovan iz naše zemlje, uz zabranu povratka u trajanju od tri godine.

Krajem septembra prošle godine lociran je na području Čajniča. Nakon što je utvrđeno da je ovaj državljanin Alžira ilegalno ušao u Bosnu i Hercegovinu te da ilegalno boravi u našoj zemlji, smješten je u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, gdje je do danas čekao okončanje procedure za njegovu ponovnu deportaciju u Alžir.

Frendi Omar je ranije koristio više identiteta, čime je nastojao izbjeći deportaciju iz Bosne i Hercegovine.

Trenutno u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu boravi 39 stranih državljana, među kojima su i tri osobe, koje su sigurnosne institucije Bosne i Hercegovine proglasile prijetnjom po nacionalnu sigurnost naše zemlje.

Pored njih, pod nadzorom Službe za poslove sa strancima je i jedan strani državljanin, koji također predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH, a kojem je odlukom Suda BiH određena mjera nadzora na kućnoj adresi, uz svakodnevnu obavezu javljanja Terenskom centru Zenica.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...