{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deportovan Alžirac koji je bio prijetnja po sigurnost u BiH

S
17.1.2012. u 12:49
0
22
Deportovan Alžirac koji je bio prijetnja po sigurnost u BiH
0
Deportovan Alžirac koji je bio prijetnja po sigurnost u BiH
Foto: Ilustracija
Alžirski državljanin Noureddine Gaci, kojeg su sigurnosni organi naše zemlje proglasili prijetnjom po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine, danas je deportovan u matičnu zemlju u pratnji pripadnika Službe za poslove sa strancima.
Noureddine Gaci je u BiH boravio početkom devedesetih i učestvovao u ratnim dejstvima. Nakon rata pobjegao je u Italiju gdje je 2007. godine uhapšen i protjeran zajedno sa Frendijem Omarom koji je također proglašen prijetnjom po nacionalnu sigurnost BiH.

Oba ova državljanina Alžira kasnije su ponovo locirana u ilegalnom boravku u Bosni i Hercegovini. Omar je u januaru prošle godine deportovan za Alžir uz zabranu ulaska u BiH u trajanju od tri godine, ali je u septembru prošle godine lociran na području Čajniča. U toku su radnje na njegovom ponovnom udaljavanju iz Bosne i Hercegovine.

Gaci je od kraja juna 2010. godine boravio u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu, a nakon što je iscrpio sve pravne mogućnosti da se dalje zadrži u Bosni i Hercegovini stvoreni su uvjeti za njegovu deportaciju u Alžir.

Njemu je uz mjeru protjerivanja izrečena i zabrana povratka u Bosnu i Hercegovinu u periodu od pet godina.

Deportacija ovog alžirskog državljanina izvršena je uz asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu.

Sa Gacijem je danas deportovan i njegov sunarodnjak Ali Bezzouh koji je ilegalno boravio u Bosni i Hercegovini. Njemu je također izrečena mjera zabrane ponovnog ulaska u BiH u trajanju od dvije godine. (kraj)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: