BiH
0

Franjo Topić osudio napad na Ambasadu SAD-a u Sarajevu

FENA
Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić osudio je jučerašnji napad na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država.

"Kao i svi građani naše zemlje, osuđujem ovaj napad i zahvaljujem Bogu što nije bilo većih stradanja. Ne želim ni pomisliti što se sve moglo dogoditi i ovaj napad zato trebamo shvatiti kao jedno od posljednjih upozorenja, jer je izvjesno da istomišljenici napadača, ukoliko vlasti pravovaljano ne reagiraju, mogu pripremiti nova iznenađenja i napade koji bi pak mogli imati katastrofalne posljedice širih razmjera. Jasno, te posljedice se, prije svega, odnose na ljudske žrtve, ali i na različite političke i međunarodne odnose", rekao je Topić, saopćeno je iz Napretka.

On navodi da treba pohvaliti policiju što je spriječila daljnje "pomahnitalo pucanje po Sarajevu", ali da se stječe dojam da su jučerašnjim događajem svi iznenađeni, kao da policija, pa i specijalna, ne zna da postoje vehabijske opasnosti.

"Također se stječe dojam da Sarajevo u posljednje vrijeme postaje grad različitih obračuna i svako malo smo svjedoci ubojstava i napada na imovinu. Apeliramo da svi nadležni zbiljski i sustavno počnu rješavati ovaj problem koji se, nadamo se, neće izmaći kontroli, a onda će biti prekasno", poručio je Topić.

Ranjenom policajcu je zaželio brz oporavak, a ambasadoru SAD-a Patricku Moonu i svom osoblju Ambasade da i dalje rade na unaprjeđenju prijateljskih i partnerskih odnosa svoje zemlje s Bosnom i Hercegovinom.