Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Navikli Francuzi kao sa svojim kolonijama i da se nista ne radi, dok se oni ne pitaju... davno prosla vremena Mišel 😜
Samo francuzi nemojte vi o drzavama i granicama
Haha manje se oni na kipru brinu o tome nego klix analiticari
U Kipru nisu samo Turci problem nego su i Britanci
Erdogan trazi da ga Macron po guzi istuce
...kada su Turci 1974. okupirali sjeverni dio Kipra i proglasili ga za zasebnu drzavu cijela Europa im je uvela sve moguce sankcije koje su i dan danas na snazi,znaci skoro 50 godina...s druge strane,kada je Srbija okupirala dijelove BiH i pocinila genocid na tim prostorima,te kada su ovi dijelovi proglasili da nisu dio BiH (iako je BiH medjunarodno priznata sa tim teritorijama),Europskim zemljama nije ni na pamet palo da uvedu bilo kakve sankcije toj kvazi drzavi,a kamoli da ih drze do danas.
@Helidrom...Turci na Kipru zive vec 400 i kusur godina,ne provaljuj se ziv bio...pa pogledaj gdje se nalazi ostrvo,tik uz obalu Turske,ni blizu Grcke.
Referendum pa ako narod hoće tako i nek bude. Tako i k8d nas u BIH, Srbiji, CG i Hrvatskoj. Napraviti nacionalne drzave kao i ostatak svijeta. Sve je bolje vec da običan narod ispasta.
Interesatno je da bosnje se protive podijeli BIH ali kad je u pitanju Turska onda je to ok. Isto vazi za genocide - turci nisu genocidasi a ostali jesu. Uglavnom, grcki Kipar je europa, sredjen i cist - u turskom Kipru jos se vozaju mercedesi iz 80ih, sve jad i cemer - Ercan je najruznije mjesto gdje sam ikad bio.
znači Bošnje podržavaju agresiju na suverenu i međunarodno priznatu državu kada je agresor Turska a žrtva Kipar. interesantno...
...radi se o potpuno istom slucaju kao sto je RS u BiH s tim da na Kipru nije pocinjen genocid nad Grcima kao sto je u BiH pocinjen nad Bosnjacima...ako podrzavas RS morao bi i Sjeverni Kipar.
Najracionalnije riješenje ...podjela ...Tako će i ovde biti ...Samo malo dok Kina i Rusija ojačaju
Gdje su većina ajmo svi zajedno i “građanski”, a gdje su manjina ajmo u 2 države. Država “građanska”, ali Mostar ne može “građanski”. To je politika nažalost velikog broja muslimana.
Svaka čast, osuditi i nelegalnu secesiju Kosova, a onda i nasrtaje na teritorijalni integritet BiH. To je put pravde.
@Arthur, jbga Semso,ocigledno ti je danas dosadno cim ti takve gluposti izlaze iz glave.Objasni ti meni tu vasu "vjeru,tradiciju,jezik".Istim jezikom govorimo,bice da je "bosanski"bosnjacki jezik,ili ja ne shvatam?
gledaj brke jest odvratan, iz ociju mu zlo viri
Francuzi stari kurvari
a turčin ti karo pra baku
A da na tom Kipru nema plina
Nemojte vi i britanske seronje da se javljate, pogledaš kartu Afrike i sve ti je jasno,neko lenjirom pravio granice
Handrili afričke i arapske države godinama a sad im se vratilo, francuska sva crna ili garava. Već se može nazvati islamskom zemljom.