Četvrti dan sa Senkom Kurt
0

Fra Luka Markešić govori o HNV-u, kritikama i Hrvatima u politici

Sarajevo-x.com
U emisiji "Četvrti dan sa Senkom Kurt" na RSG radiju ovog četvrtka gost je Fra Luka Markešić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća.

Proteklog vikenda, na šestom Saboru Hrvatskoga narodnog vijeća, fra Luka je ponovo izabran za predsjednika. No, upravo je čini se fra Lukin reizbor bio povod nekim članovima da istupe iz Hrvatskoga narodnog vijeća.

Kažu, fra Luka ima tvrde uši, pa do njega ne dopiru kritike, kažu da nije ponudio program, tvrde da se HNV pretvara u društvo jednog lica, da je fra Luka doživotni predsjednik HNV-a.

Kritičari ovakvog Hrvatskoga narodnog vijeća i samog fra Luke ističu kako zapravo kritikuju s ciljem da Vijeće vrate na pravi put – Hrvatima i među Hrvate i vjeru i nadu, ali prije svega mogućnost da u Bosni i Hercegovini budu jednakopravni, svoji na svome.

Zato Senka Kurt danas u "Četvrtom danu" sa fra Lukom Markešićem govori upravo o Hrvatskom narodnom vijeću, o tome kako Vijeće nastavlja dalje, o kritikama i kritičarima, o politici, o Hrvatima u politici, o entitetima i realitetima, navodi se u najavi emisije.