{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fotografije šehida i poginulih boraca u Zavičajnom muzeju

F
21.8.2012. u 12:29
1
Fotografije šehida i poginulih boraca u Zavičajnom muzeju
1
Fotografije šehida i poginulih boraca u Zavičajnom muzeju
Foto: Radio Q Visoko
U Zavičajnom muzeju Visoko sinoć je pred velikim brojem posjetilaca, u sklopu obilježavanja Dana šehida, otvorena izložba fotografija šehida i poginulih boraca općine Visoko.
Izložbu je otvorio profesor i direktor Zavičajnog muzeja Visoko Senad Hodović, javio je Radio Q Visoko.

"Mi imamo priliku povremeno podsjetit se putem medija, društvenih zbivanja uopće na šehide, poginule borce, na brojne probleme koje njihove porodice imaju, kao i na pokušaj da se ti problemi riješe, te da se poboljša položaj ove socijalne grupe i u kontekstu toga svi smo mi dužni i obavezni da posvetimo dužni pažnju šehidima, poginulim borcima i njihovim porodicama. Jedan od načina na podsjećanje svih tih hrabrih ljudi je i ovaj, ovo je već treća izložba koju Udruženje šehida i poginulih boraca, u saradnji s Medžlisom IZ Visoko, Općinom i Zavičajnim muzejom uspjeva organizirati", rekao je Hodović.

Nakon izložbe priređena je i Akademija u Gradskom kinu Visoko gdje su se prisutnima predstavili članovi Confera, te hor Bostan, a na kraju su podijeljene nagrade za najbolja likovna i literarna ostvarenja učenika osnovnih i srednjih škola s područja ove općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: